Vijesti / Špancirfest 2019

Radionice u Gajevoj

Četvrti dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu bit će u znaku gitare

Četvrti dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu bit će u znaku gitare
Loop Glazbenika klinika

Malo će nam i zasvirati Elvis Stanić, a zatim otići do Korza gdje će na festivalskoj pozornici održati koncert s Jed Becker’s Group.

U Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici će u 16 sati početi radionica upoznavanja s gitarom namijenjena djeci odnosno početnicima, a u 18 sati dolazi nam gitaristički virtuoz Elvis Stanić koji će održati Masterclass radionicu – gitarističku kliniku namijenjenu onima s više glazbenog znanja i iskustva.

U tijeku je i nagradna igra u kojoj čitatelji Varaždinskog.hr mogu osvojiti klasičnu gitaru.

> POKLANJAMO Loop glazbena agencija pokalanja gitaru čitateljima Varaždinskog.hr

Malo će nam i zasvirati, a zatim otići do Korza gdje će na festivalskoj pozornici održati koncert s Jed Becker’s Group.

Svirke će biti i na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće gdje će tijekom poslijepodneva i večeri šetačima svirati i pjevati mlada Gita Sočković te Trio Verse, a koncerta će biti i sklopu kLOOPske scene Sloboda. Svirka u Caffe baru Sloboda počinje u 22 sata, a nastupit će varaždinski bend Sten Mol te će biti održan jam session varaždinskih glazbenika. Svi su navedeni programi besplatni, baš kao i izložba 30-ak glazbenih instrumenata i opreme, koju zainteresirani mogu razgledati u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici sve do 20 sati.

Mnogi su i jučer zavirili u Varaždinsku kuću te razgledali izložbu i uživali u uličnoj svirci poznatog dua Fakustix. Dubravko Novak je održao zanimljivu gitarističku radionicu za djecu, odnosno početnike, a posebno veliki interes izazvala je Masterclass radionica – vokalna klinika Ivane Galić. Na radionici je bilo riječi o razlikama između klasične tehnike i tehnike modernih stilova i mjuzikla – belting, miješanju tonova, problematici engleskog jezika u glazbi te problemima s glasnicama kod nepravilne tehnike.

Oduševila je Ivana Galić svojim vokalnim mogućnostima sudionike radionice, a nakon toga i brojne šetače koji su se okupili na Korzu gdje je s pratećim bendom održala koncert. Šetačima se njihov program crnačkog gospela očito svidio te su u dva navrata tražili još, a Ivana Galić i bend su im sa zadovoljstvom udovoljili.

Program trećeg dana LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu zaključen je koncertima u Caffe baru Sloboda gdje su u okviru programa kLOOPska scena Sloboda nastupili mladi rockeri Foreign Sky te njihovi stariji i iskusniji kolege Stari vukovi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video