Vijesti / Špancirfest 2019

VESELO U ATRIJU ŽUPANIJSKE PALAČE

FOTO U Bučogradu se predstavila Općina Sveti Ilija: Bogat kulturno-zabavni program i gastronomija oduševili posjetitelje

FOTO U Bučogradu se predstavila Općina Sveti Ilija: Bogat kulturno-zabavni program i gastronomija oduševili posjetitelje
Varaždinska županija

Manifestacija Bučograd nastavlja se danas, 29. kolovoza, kada će se u atriju Županijske palače predstaviti Općina Vidovec.

U Bučogradu se jučer, 28. kolovoza, predstavila Općina Sveti Ilija. U atriju Županijske palače izveli su bogati kulturno-zabavni program te predstavili proizvode i aktivnosti svojih udruga.

- U našoj Općini nema puno obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, ali imamo mnoštvo udruga. Predstavili su se Udruga vinogradara, Udruga žena Doljan, KUD Beletinec, Župni zbor, kao i osnovne škole Sveti Ilija i Beletinec. Veliki broj talentiranih ljudi u Bučogradu je predstavio vrijedne stvari koje su izradili svojim rukama - rekao je načelnik Općine Sveti Ilija Marin Bosilj, kojem se u Bučogradu pridužio i zamjenik načelnika Dean Hrastić

Nastupili su: Brigita Kitner, Trio Wise - Andrea Nikolić, Ivana Nikolić, Ana Perčević, Župni zbor Župe svetog Ilije Proroka, KUD Beletinec, OŠ Vladimir Nazor Sveti Ilija, Štef s biciklinom i tamburaški sastav KUD-a Beletinec. Priredili su izložbu 'Čuvajmo tradiciju naših predaka', a svoje proizvode izložili su Udruga vinogradara i voćara 'Grozdek' - OPG Mikić, OPG Kobal, OPG Kitner, Udruga žena Općine Sveti Ilija – selo Doljan, OŠ 'Vladimir Nazor' - zadruga 'Ilek', OŠ 'Beletinec' - zadruga 'Beletinček' i Domaća radinost 'Kiki art'.

84f42854d5db4e75c8a7dd829eb85221.jpg?v=2

Manifestacija Bučograd nastavlja se danas, 29. kolovoza, kada će se u atriju Županijske palače predstaviti Općina Vidovec.

Nastupit će tamburaši, dječja skupina i starija grupa KUD-a Vidovec, Mješoviti zbor sv. Antuna Padovanskog iz Tužnog, Ivan Novak na harmonici, Udruga za promicanje aktivnog i zdravog života 'ELI' te Udruga žena Općine Vidovec. Prezentirat će gaženje i ribanje zelja, a u organizaciji Udruge proizvođača povrća i voća Zeljari i KUD-a Vidovec izvedeno će biti  'Zelje na veselje'.

Svoje proizvode izložit će Udruga vinogradara i voćara sv. Antun Tužno, PPP Cafuk i Udruga proizvođača povrća i voća Zeljari, PZ Varaždinsko povrće, OPG Kolenko, OPG Krklec, Udruga žena Općine Vidovec i obrt Goga Gluten Free.

Posjetitelji će moći uživati i u autohtonoj gastronomiji vidovečkog kraja temeljenoj na Varaždinskom zelju i bučinom ulju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video