Vijesti / Špancirfest 2019

Špancirfest program

PETAK NA ŠPANCIRU Tony Cetinski na glavnoj i Detour na Korzo pozornici, Kandžija u KVART zoni, osvježen ulični program

PETAK NA ŠPANCIRU Tony Cetinski na glavnoj i Detour na Korzo pozornici, Kandžija u KVART zoni, osvježen ulični program
Špancirfest/Facebook

Tako se dobre emocije nastavljaju širiti gradom, a u nastavku pročitajte što vas očekuje osmog dana festivala.

Program 21. izdanja Špancirfesta nastavlja se i osmi dan.

U petak nas čekaju spremne sve pozornice – od Pan i Starog grada do Vile Bedeković. U ulični program ulaze neki noviteti, a Rene Bitorajac dolazi s predstavom kod Vile Bedeković.

Tako se dobre emocije nastavljaju širiti gradom, a u nastavku pročitajte što vas očekuje osmog dana festivala.

Glazbeni program

Korzo

Vesele pjesme i zarazna energija s pozornice odlike su Detoura - uigranog tima koji će špancirerima priuštiti zabavni petak i dokazati da dobra domaća glazba itekako postoji. Njihov nastup počinje u 20 sati.

KVART Stari grad

Još jedan osječki reper novog kova razoružat će varaždinsku publiku svojim hitovima i rimama. Znan kao Hamdija ili Kandžija Osjekanović, pravim imenom Stjepko Galović uz svoje Gole Žene nastupio je diljem Hrvatske, a ni festivalske pozornice nisu mu strane. Na pozornicu izlazi u 23 sata i 45 minuta.

Pan pozornica Stari grad

Velikim hitovima i najljepšim ljubavnim baladama Tony Cetinski je osvojio srca mnogih žena, a gotovo je nemoguće odabrati favorita među njegovim pjesmama, a danas ga gledamo na glavnoj festivalskoj pozornici od 22 sata.

Na Trgu Miljenka Stančića mashup će napraviti Resident DJ.

Ulični program

Na Trgu kralja Tomislava od 17 i 18.30 sati bit će Cyber Princesses. Svestrana ruska umjetnica Sasha Frolova kombinira skulpturu, ples, izvedbene umjetnosti, glazbu i pantomimu u nesvakidašnji performans nazvan Cyber Princess.

Johnman – Blanko na Franjevačkom trgu od 17 i 19 sati. Njegova točka Blanko prekoračiti će granice između umjetnika, gledatelja, promatranja i aktivnog sudjelovanja, a posjetitelji Špancirfesta moći će biti umjetnici i od samog umjetnika napraviti umjetničko djelo.

El Loren – The Human Drum Machine na Franjevačkom trgu kod Grgura od 17.30 i 19.30 sati. Njegove udaraljke, međutim, obični su predmeti, reciklirani iz naše svakodnevice – plastične kante, cijevi, lonci tave, koji u spretnim rukama stvaraju funk, Drum and Bass, electro, techno ili progresivne ritmove

Na Korzu od 18 i 19.30 sati nastupit će Cirquetango. Iz daleke Argentine stiže eklektični plesno-cirkuski zavodljivi show, ljubavna priča ispričana kroz nevjerojatnu strast tanga i akrobatskih vještina dvoje majstora plesa i cirkuskih vještina.

Heroji ulice danas su: Igor Mutić (10 sati) u Gundulićevoj, Gungala u 17 u Gundulićevoj, Snuggie festival u Kranjčevićevoj isto od 17 te Lovro & Nina na Trgu slobode u isto vrijeme. Za kraj tu su Yangsters u 19.30 na Trgu slobode.

Vila Bedeković

U 20 sati i 30 minuta kod Vile Bedeković gleda se predstava 'Samo preko njega mrtvog' zagrebačke Lude Kuće. To je humoristični triler s natruhama crnog humora te elementima satire kroz koji će publiku Špancirfesta maestralno provesti nadahnuti Rene Bitorajac i Jan Kerekeš.

Park kreative i Vindiland

Park kreative središnje je mjesto stvaranja, inovacije i kreacije za djecu i mlade. Zelena, sigurna oaza parka u Habdelićevoj ulici, u samom srcu Varaždina, u deset će festivalskih dana  ugostiti niz zanimljivih sadržaja namijenjenih poticanju istraživanja i učenja. Radionica, predstava i izvedbi ima mnogo, a na klincima i onima nešto većima, je samo da izaberu gdje i kako će se zabavljati.

Vindijina čarobna zemlja Vindiland, u kojoj vlada samo veselje i zabava, pravi je kreativni kutak za sve male vindijance. Najmlađi u Vindilandu mogu uživati u različitim zabavnim i sportskim sadržajima, a sve to uz mnoštvo zabave, smijeha i užitka. Vindiland je otvoren od ponedjeljka do petka, od 10 do 14 i od 16 do 20 sati, a vikendom od 10 do 20 sati.

Danas je na redu i Milk Night u Vindilandu kod Kule stražarnice u 20 sati i 30 minuta.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video