Vijesti / Špancirfest 2019

I DANAS MNOŠTVO SADRŽAJA

LOOP GLAZBENA KLINIKA Danas gitarističke radionice i ulične svirke, The Fakin' Lajsne sviraju na Slobodi

LOOP GLAZBENA KLINIKA Danas gitarističke radionice i ulične svirke, The Fakin' Lajsne sviraju na Slobodi
Loop glazbena klinika

Pretposljednji je dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 i kraj je vrlo blizu. Stoga treba što bolje iskoristiti preostala dva dana te iskusiti što više onog što se još nudi.

U 16 sati će u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici početi još jedna radionica za djecu i početnike u sklopu koje će biti predstavljena gitara. Najpopularniji instrument današnjice bit će tema i Masterclass radionice – gitarističke klinike koju će od 18 sati voditi poznati hrvatski gitarist Ivan Ivanković.

Očekuje se da će Ivanković zasvirati i na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće, na kojoj će tijekom poslijepodneva i večeri šetačima svirati i pjevati i zagrebački glazbeni sastav Gungula te varaždinski Danchi & Rikverc bend. U sklopu kLOOPske scene Sloboda okupljene će od 22 sata u Caffe baru Sloboda zabavljati još jedan varaždinski bend The Fakin’ Lajsne.

Prekrasan ljetni dan i jučer su mnogi šetači iskoristili za uživanje u brojnim zabavnim i edukativnim programima LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019. Razgledali su izložbu glazbenih instrumenata i opreme u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici, isprobali instrumente te sudjelovali u radionici upoznavanja s ukulelama koju je vodila mlada Varaždinka Gita Sočković.

Imali su prilike posjetitelji festivala doznati neke tajne sviranja gitare od poznatog varaždinskog glazbenika Nenada Resnika koji je održao Masterclass radionicu – gitarističku kliniku, a zatim na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće zasvirao s polaznicima redovne edukacije sviranja gitare u LOOP Glazbenoj klinici. S iste su pozornice šetače jučer zabavljale i djevojke iz zagrebačkog benda Gungula, kao i Lidija Detić, koja je na gitari izvela vlastite pjesme.

Veselo je ponovno bilo i u Caffe baru Sloboda, gdje su u sklopu kLOOPske scene Sloboda kasno navečer blues i rock zasvirali Neno Resnik Band i Krah 1573.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video