Vijesti / Špancirfest 2021

ne propustite

'OBLIZEKI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE' Od danas uživajte u vrhunskom gastro-doživljaju u atriju Županijske palače

'OBLIZEKI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE' Od danas uživajte u vrhunskom gastro-doživljaju u atriju Županijske palače
TZ Varaždinske županije

Današnji oblizeki buču nude u tri slijeda, a na vama je da odlučite prija li vam više kao predjelo, glavno jelo ili desert.

Varaždinska županija se i ove godine atraktivnim sadržajima uključila u Špancirfest. Najljepše dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije, postalo je mjesto odmora za sva osjetila, zelena oaza u centru grada.

Od danas, 26. kolovoza, do nedjelje, 29. kolovoza, zelena oaza pretvara se u mjesto vrhunskog gastro-doživljaja. Kroz događanje 'Oblizeki Varaždinske županije' gosti će moći uživati u stoljetnoj tradiciji spravljanja jela od lokalnih namirnica interpretiranih kroz suvremeni gastronomski izričaj.

Susresti se s kuhinjom varaždinskoga kraja znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, nastala iznenađujućom jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica, ali i s osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

Špajzkarta za četvrtak, 26. kolovoza:

  • svježi sir s Varaždinskim bučinim uljem i košticama u košarici od prhkog tijesta
  • pečena zagorska purica nadjevena sa zagorskim mlincima na pireu od buče
  • štrukli od buče s makom

Varaždinski kraj regija je s najvećom i najkvalitetnijom proizvodnjom proizvoda od buče od kojih je zasigurno najpoznatije Varaždinsko bučino ulje, koje posljednjih godina redom osvaja najprestižnije nagrade diljem Europe.

Vezana vijest:

od 26. do 29. kolovoza 'OBLIZEKI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE' Zelena oaza za vrijeme Špancirfesta - dođite u atrij Županijske palače!

Današnji oblizeki buču nude u tri slijeda, a na vama je da odlučite prija li vam više kao predjelo, glavno jelo ili desert.

A uz buču glavna zvijezda menija u četvrtak je Zagorska purica sa Zagorskim mlincima. Obzirom da je prvi pečeni puran krasio blagdanski stol lepoglavskih pavlina davne 1561. godine, dok su u mlince umiješane kulinarske tajne naših domaćica iz davnine, današnji oblizeki prezentiraju tradicionalna jela u novom modernom ruhu. 

Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazat će nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice.

Uz delicije preporučaju Pinot sivi iz 2020. godine od Vinarije Šafran, no tu su i Manzoni 2020. (nagrađen na Decanteru 2021.), Sauvignon 2019. te kasna berba Graševina 2015. (nagrađena na Decanteru 2021.). 

Popularna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju 'Oblizeka Varaždinske županije' od 18 do 23 sata kada dvorište Varaždinske županije na Franjevačkom trgu 7 postaje mjesto susreta, druženja, uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro. 

- Vidimo se! - poručuju organizatori.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video