Vijesti / Špancirfest 2022

Festival uličnih šetača

Špancirfest odabran kao jedan od sudionika projekta glazbene razmjene 'Most'

Špancirfest odabran kao jedan od sudionika projekta glazbene razmjene 'Most'
špancirfest

Špancirfest je predstavljen u Budimpešti. Odmah je 'pala' i suradnja.

Varaždinski Špancirfest odabran je kao jedan od 20 festivala na natječaju 'Festival Exchange' u sklopu projekta MOST, financiranog iz programa Kreativna Europa. Tema projekta je povezivanje glazbenog world music tržišta Balkana i ostatka Europe i to kroz suradnju umjetnika, menadžera, manifestacija (festivala), ali i institucija.

Već prva aktivnost u sklopu projekta održana je proteklog vikenda u Budimpešti, gdje je u sklopu Budapest Ritmo festivala, manifestacije koja festivalskom tržištu predstavlja pomno odabrane izvođače, izložbene koncerte i još mnogo toga, a služi povezivanju festivala, producenata, menadžera i samih izvođača, Dorotea Solomun, voditeljica EU projekata Turističke zajednice grada Varaždina predstavila Špancirfest i njegovu raznolikost, bogatstvo i utjecaj.

S predstavnicima drugih izabranih europskih festivala dogovorene su nove suradnje na razvoju kulturnih projekata, pa će tako već krajem srpnja predstavnici Turističke zajednice grada Varaždina posjetiti Trefpunt festival u belgijskom Ghentu, a predstavnici tog utjecajnog belgijskog festivala će krajem kolovoza biti gosti na Špancirfestu.

Ideja te suradnje, kreirane kroz MOST je realizacija razmjene glazbenika pa će tako pred belgijskom publikom na Trefpuntu nastupiti jedan hrvatski, a na Špancirfestu jedan belgijski world music izvođač.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video