Vijesti / Špancirfest 2022

ŠPANCIRFEST

Poznati su svi izvođači ovogodišnjeg Špancirfesta!

Poznati su svi izvođači ovogodišnjeg Špancirfesta!
Špancirfest

Jeste li zadovoljni?

Dosad smo saznali da će na ovogodišnjem Špancirfestu nastupiti Let 3, Letu Štuke, Petar Grašo i Vatra, a danas su otkrivena i nova imena.

Vezana vijest:

špancirfest 2022 festival uličnih šetača PROGRAM 24. ŠPANCIRFESTA Od koncerata i predstava do burgera i performera

Tko će sve nastupiti na Špancirfestu, rečeno je danas na konferenciji za medije u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždina.

Za nešto više od mjesec dana na festivalu dobrih emocija, uz već gore spomenuta imena, nastupit će: Pips, Chips & Videoclips, Daleka obala, Dubioza kolektiv, SARS, Tedi Spalato, Zorica Kondža, Massimo i Božo Vrećo, operni pjevači Lara Kos, Tamara Ivaniš i David Oštrek.

Koncerti i pozornice

Prvi i onaj koji je uvjerljivo najzanimljiviji publici je onaj koncertni. Špancirfest 2022 imat će dvije velike pozornice i više manjih pozornica raspoređenih po varaždinskim ulicama i trgovima. 

Na PAN pozornici kod Starog grada nastupat će Letu štuke, Pips, chips & Videoclips, Daleka obala, Petar Grašo, Dubioza kolektiv, S.A.R.S., a jedan će dan biti posvećen mladim varaždinskim glazbenim snagama. Posljednjeg dana PAN pozornicu zatvorit će riječki Let 3. Koncerti na ovoj pozornici su besplatni.

Druga veća pozornica je ona kod vile Bedeković. Prva večer (19. kolovoza) donosi Opernu gala večer na kojoj će nastupati - Lana Kos, Tamara Ivaniš, David Oštrek, Marko Mimica, Marina Monzo, Matteo Ivan Rašić, Carles Pachon, Miloš Bulajić, Ena Pongrac, Jaka Mihelač i Kora Pavelić

Kod vile Bedeković još dolaze: Tedi Spalato, Zorica Kondža i Varaždinski tamburaški orkestar (20. kolovoza), Massimo (27. kolovoza) i posljednju večer festivala zaokružit će Vatra i Božo Vrećo (28. kolovoza). Koncerti kod vile Bedeković naplaćuju se po cijeni od 80 kuna. 

Kazališni program

To je neizostavni dio Špancirfesta. Predstave koje će se izvesti kod vile Bedeković su: 'Udaj se muški' (21. kolovoza), 'Idemo uživo' (25. kolovoza) i 'Beba' (26. kolovoza). Na istoj pozornici odigrat će se i nekoliko stand-up izvedbi: 'Oženjeni' (22. kolovoza) u izvedbi BIS Comedy, 'Dobro večer, došao sam po vašu kćer' (23. kolovoza) u izvedbi Kerekesh Teatra i 'Zabezeknut' (24. kolovoza) u izvedbi Vlatka Štampara

Ulaznice za predstave koštaju 70, dok ćete za stand-up izdvojiti 60 kuna. 

Ulice i trgovi

Ulični program je srca i duša Špancirfesta. Popis izvođača kreće se od mobilnih, hodajućih bubnjara, cijelih bendova i kostimiranih štulaša. Ove se godine vraćaju dobro poznati bubnjari Brincadeira s novim programom i Stelzen Art, miljenici publike iz proteklih godina. 

Posebnu čar ulicama daju Heroji ulica koji će biti odabrani na natječaju koji se organizira svake godine. Natječaj je još otvoren. 

Na glavnom gradskom trgu Korzu bit će smještena pop-up pozornica i glazbena kamperica. Također, svaku večer glavni će trg biti obasjan svjetlosnim projekcijama iz skupine La Luz koja Trg kralja Tomislava pretvara u bajkovito mjesto. 

Uska ulica - Kreativnica

Kreativni program zaokupit će šarmantnu Usku ulicu u centru grada. Ona će biti ispunjena kreatorima, dizajnerima i mladenačkom stvaralačkom energijom koja pomiće granice. Umjetnici će tako imati izravni kontakt s tržištem, a pronaći će se tu i nešto pića, druženja, opuštanja i dobre zabave. 

Školska ulica postat će Umjetnička i okupit će probrane umjetnike iz Varaždina i regije. Oni će predstaviti svoja djela kroz pedesetak metara kroz koliko se prostire ta ulica.

Loop Glazbena klinika

Ponovno će se aktivirati prostor ispred Varaždinske kuće u Gajevoj ulici. Tamo će vladati glazbeni kreativci koji žele naučiti ili nadograditi svoje muzičko znanje. LOOP Glazbena klinika pripremila je bogat program besplatnih glazbenih radionica za djecu i odrasle, ali i predavanja uz raznolik ulični glazbeni program poznatih i manje poznatih glazbenika upravo u Gajevoj ulici. 

Gastro hedonizam, Vinski grad, Burfer fest...

Veliki iskorak ove godine čeka festival u području gastro ponude.

Vinski grad vratit će se na prostor ispod zidina Starog grada. Pored njega bit će Carlsberg gastro i party zona Stari grad s ponudom streetfooda i pića. Ta zona imat će vlastiti glazbeni program.

Novost ovogodišnjeg festivala je Špancir burger festival. On će se smjestiti na Kapucinskom trgu i traj prostor pretvoriti u oazu hedonizma. 

Dječi Špancir

Najmlađa publika ove će se godine moći zabavljati na dobro poznatim mjestima. 

Za poticanje kreativnosti tu je Park kreative sa svojim radionicama, ali i plesom i glazbom te dječjim predstavama. Na Starom gradu bit će smješten nezaobilazni Vindiland s raznolikim zabavnim prograom prepunim igre, zabave i organiziranih sadržaja.

Na poznatu lokaciju iza bedema Starog grada vraća se i veliki Lunapark

Izlagači 

Ulice će biti šarene zbog raznolikosti izlagača na svojim štandovima. Cijela povijesna jezgra bit će prepuna izlagačko-prodajne ponude, a izlagači dolaze iz cijele Hrvatske, Slovenije i Mađarske. 

Izlagačka ponuda Draškovićeve ulice imat će poseban varaždinski štih. Ona će biti središte varaždinskih obrtnika koji će se na taj način istkanuti ne samo ponudiom, nego i gostoljubivošću i otvorenošću. 

Novosti u ovom dijelu progama je nova ulica Špancirfesta. Radi se o sjevernom dijelu Ulice Augusta Šenoe. Taj dio postat će INA Fresh street

Špancirfest počinje 19. kolovoza i traje do 28. kolovoza. 

picture

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video