Vijesti / Špancirfest 2022

Špancirfest 2022

GASTRO NOVOST NA ŠPANCIRU Kapucinski trg postaje mjesto za najbolje hrvatske burgere

GASTRO NOVOST NA ŠPANCIRU Kapucinski trg postaje mjesto za najbolje hrvatske burgere
Foto: Sandro Sklepić

Dom burgera na ovogodišnjem varaždinskom festivalu bit će najveći trg u gradu.

Nakon šest uspješnih izdanja zagrebački Burger Festival po prvi put dolazi u goste Špancirfestu, a Kapucinski trg bit će njegov dom. U desetak festivalskih dana posjetitelje očekuje pravi hedonistički doživljaj u kojem uživaju sva čula, od finih mirisa, okusa, do glazbenih poslastica i kokteliranja, uglavnom zabava na najjače.

Kapucinski trg dobit će potpuno novu, gastro-party dimenziju. Na posebno uređenom prostoru smjestit će se kućice u kojima će ponajbolji majstori "flipanja" burgera te osmišljavanja nezaboravnih okusnih kombinacija svih deset dana Špancirfesta nuditi svoje vrhunske kreacije. Popratni program Špancir burger festivala uključivat će sve što treba da Špancir Burger Festival, osim mjesta gdje se uživa u slasnim okusima ponajboljih hrvatskih burgera, bude i mjesto redovitog druženja i zabave.

Bilo da ste samo u prolazu, u posjetu s obitelji ili ekipom, svratite na Kapucinski, a do njega pratite mirisni trag - očekuje vas 5 burgerskih izazova.

Jedan od njih je višestruko nagrađivana Reshetka - festivalska varijanta ekipe iz Đurine Hiže, koja je na domaćem terenu. Nikola i dečki tak’ vješto flipaju burgere od najfinijeg mesa da će vaši okusni pupoljci od radosti zapjevati. Morski vukovi stižu nam iz Zadra i zovu se Picnic - Mingle&Fun, a da su burgeri kod njih sočni baš kako treba, osjetit ćete čim ih kušate Ljubitelji su tradicije, ali uvijek vole dodati barem prstohvat svoje morske kreativnosti.

Chef Mate Janković već je dobro znan na našim burger festivalima, a svoj je inspirativni pečat udario burgerima na kućici Institut za burger by Mate Janković. Tajanstven je i ne govori baš puno, no šapnut ćemo vam mi da su njegovi burgeri vrlo traženi tako da sumnje nema, to je već iskušana shema.

Po prvi put na špancirfestovskom Burger Festivalu čeka vas i novi burgerski koncept 4burgers koji je pripremio nešto novo - smash burger. U inozemstvu je već popularan, a sada ga mogu kušati i posjetitelji ovoga događanja.

Na kućici BBQ Hot Yard pozdravit će vas, kako ga od milja zovemo, dr. Baltazar. Doktor znanosti i gurman, a tek što grillati voli! Dakle burgeri koje on spravlja u svom mirisno mesnom grill laboratoriju čista su divotica.

Za one hedoniste s certifikatom gurmana i naše goste malih nogu pobrinut će se ekipa na kućici The Meat by Nenad Komes. Pripremaju mini burgere različitih okusa za ekipe, koje vole guštati u što više okusa i za malene da mogu smazat’ cijeli burgerčić.

Gingle Bells priprema pravo carstvo koktela, na centralnom baru zavodnički će vam namignuti rakijice, a Aperolovo koktelsko vozilo narančaste boje nećete moći zaobići.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video