RUKOMET Mladi Dabrovi desetkovani ozljedama doživjeli dva poraza na završnici

Završnica kadetskog rukometnog Prvenstva Hrvatske u punom je jeku. Nakon velike pobjede protiv Zadra 31:18, kadeti Dabrova upisali su i prvi poraz u Umagu. Bolji su od njih bili vršnjaci iz riječkog Zameta rezultatom 13:19 (6:9). Drugu utakmicu igrali su samo nekoliko sati kasnije što će se pokazati pogubnim jer su desetkovani ozljedama doživjeli i drugi poraz.

U drugoj utakmici od mladih rukometaša bili su bolji vršnjaci iz Karlovca rezultatom 21:25 (12:10) i tako ih gurnuli u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta. No, krenimo redom utakmicom protiv Zameta.

Obje su ekipe u utakmicu krenule oprezno i čvrsto u obrani. To je rezultiralo malim brojem pogodaka jer je u 11 minuti bilo 3:2 za Varaždin. Nakon toga igrači Zameta hvataju dobar ritam i do kraja poluvremena osiguravaju +3 (6:9). U nastavak ponovno bolje ulaze riječki rukometaši pogotkom Grgurevića. Nakon toga igra se u egalu, Plantarić odvodi Zamet na 8:13, no za priključak mladih Dabrova zabijaju Budinski i Lučev.

Pred sam kraj susreta obje su ekipe zabijale, al zbog osigurane prednosti Zamet je odnio pobjedu rezultatom 13:19. U redovima Zameta najraspucaniji je bio Tomljanović sa 7 pogodaka, dok je najefikasniji u redovima Varaždina ponovno bio Antonio Budinski s pet golova.

Valja napomenuti kako su igrači Zameta bili svjesni kako će se za pobjedu protiv Dabrova morati dobro ‘potući’ i u tome su pretjerali. Žalili su se iz redova Varaždina na pretjeranu grubost protivnika. Dva igrača završila su na hitnoj te su u borbu za polufinale mladi Dabrovi morali bez Tačija, Žganeca, Artića i L. Pučeka.

Grk Varaždin (sastav i golovi) – Vresk, Tači , Murk 4, Kaštelan 2, Vojnović , Divjak, Car , Cerovečki , F. Puček 1, Budinski 5, Artić, Vargek, L. Puček , Kranjec , Lučev 1, Baranašić.

U drugoj su utakmici Dabrovi ostali i bez još jednog igrača – Kaštelana, te se na kraju pokazalo kako su ih ozljede koštale plasmana. Dobro su ušli u utakmicu i na poluvemenu vodili 12:10, ali prema kraju utakmice ostajali su ‘bez benzina’ i izgubili 21:25.

Najbolji u redovima Varaždina ponovno je bio Budinski s osam pogodaka, no ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Tako će mladi Dabrovi morati u borbu za plasman i to s mnogo ozljeđenih igrača u ekipi.

Grk Varaždin (sastav i golovi) – Vresk, Tači , Murk , Kaštelan 8, Vojnović 1, Divjak 6, Car 1, Cerovečki , F. Puček , Budinski 8, Artić 1, Vargek, L. Puček , Kranjec , Lučev , Baranašić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije