KOVAČEVIĆ: Sami smo se izborili za ovu poziciju, protiv Dinama ćemo biti pravi

Unatoč podršci s tribina, nogometaši Varaždina poraženi su u Gorici, u ‘utakmici sezone’, koja im je mogla donijeti i direktan plasman u 1. HNL. Gorica je pobjedom ‘pobjegla’ ponovno na šest bodova.

> 2. HNL Neprepoznatljivi Varaždin poražen u Gorici

Konačan rezultat glasio je 4:2 za Goricu, koja je ovime zakoračila snažno prema 1. HNL.

– Nažalost, nemam puno toga pametnoga za reći niti dva dana nakon utakmice, Gorica je očito ušla pametnije i bolje u utakmicu. Primali smo previše naivno golove, sve tri gola naše naivne greške, to je ono najgore. Pozitivno je da smo u drugom poluvremenu bili bolji, tražili smo kroz igru da postignemo gol – istaknuo je trener Mario Kovačević.

Prvenstvo još nije gotovo

Smanjio je Varaždin na 3:2, imao par dobrih situacija, no na kraju primio i četvti pogodak.

– Da smo uspjeli izjednačiti, 3:3 bi bio vrhunskli rezultat. Ponavljam, veseli me što smo nametnuli svoj ritam igre, no činjenica je da smo jako slabo reagirali u derbiju. Gorica je očito imala malo veći mir, u ovoj utakmici, nama je svaka utakmica bila ‘o glavu’ – ističe Kovačević.

Previše individualnih grešaka, ponajviše u posljednjoj obrambenoj liniji, uzrokovalo je da je Nevistić u četiri navrata vadio loptu iz svoje mreže.

– Pogledali smo snimku, nije to tako loše bilo kao što rezultat govori. Ali to je derbi, ako napraviš jednu grešku, teško da možeš to dobrog rezultata, a kamoli dvije ili više. U nastavku je to bolje izgledalo, treba izvući pouke – istaknuo je vratar Varaždina Ivan Nevistić.

Prednost je sada velikih šest bodova, a Sesvete su stigle na -1. Ipak, talentirani vratar tvrdi da ne gleda tablicu.

– Nije gotovo, dokle god se igra pa tako mislim da nije sve završeno u prvenstvu. Ja ne volim gledati tablicu, a najvažnija je utakmica koja dolazi. U nogometu je sve moguće, sto puta se dogodilo da su se stvari preokrenule – ističe Ivan Nevistić.

U subotu novi ispit – vodeći Dinamo II

Sve je još uvijek vrlo otvoreno, a iz redova Varaždina tvrde da žele do ‘najbolje’ moguće pozicije.

– Pred nama je novi derbi, igramo protiv Dinama, koji je vrlo zahtjevan protivnik. Sami smo se izborili da dođemo u ovu poziciju. Krenuli smo se devetog mjesta, što nije bilo lagano. Bio je tu i cijeli niz novih igrača, u koje ja čvrsto vjerujem – ističe Kovačević.

Sijedi Dinamo, potom u srijedu Lučko te Solin, tri utakmice u tjedan dana. Momčad će doživjeti određena osvježenja, jer su treći žuti zaradili Jevtovski i Čelić. Tvrde da u vlastitim redovima ima još rezerve te da će protiv Dinama II, vodeće ekipe, biti pravi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije