FOTO I VIDEO Varaždinci uspješni na II. Čakovečkom polumaratonu Zrinskih

U nedjelju, 29. travnja, tijekom obilježavanja Dana Međimurske županije održan je II. Čakovečki polumaraton Zrinskih, atletska utrka u organizaciji Atletskog kluba Međimurje.

U duljini od 5 kilometara za građanstvo i 21 kilometar polumaratona trkači su prolazili gotovo svim kvartovima i ulicama grada Čakovca.

Start obje utrke bio je u 10 sati, a obilježen je gradonačelnikovim riječima podrške te znakom topa Zrinske garde.

– Prije svega bitno je druženje, uspomene i iskustva koje će ostati svim sudionicima, a ove godine okupilo ih se još i više nego prošle, rekao je gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.

Utrka od 5 kilometara za građanstvo završila je na Trgu Republike dok su polumaratonci nastavili s ostalih 16 kilometara.

– Zasigurno je ovo rekordan odaziv, nastupilo je oko 500 sudionika. Trčanje je postalo veoma popularno te su ovaj događaj ljudi vrlo brzo prihvatili – rekao je predsjednik Atletskog kluba Međimurja Mario Dobša.

Pobjednici polumaratona koji su iza sebe ostavili 21 kilometar su Igor Goričanec iz Svete Marije, pobjednik i I. Čakovečkog polumaratona Zrinskih, Alen Čretni iz Lepoglave zauzeo je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Tomislavu Lepanu iz Zagreba. U toj kategoriji sudjelovalo je 279 trkača.

Prva od djevojka u cilju bila je Paula Šimunčić iz Varaždina, druga za njom utrčala je Ana Štefulj iz Zagreba i Martina Bezek iz Murskog Središća.

U utrki građana od 5 kilometara prvi je kroz cilj prošao Mladen Ignac iz Murskog Središća, zatim Marko Čaić iz Velike Gorice te Edi Petak iz Bedenca. Prva djevojka u utrci od 5 kilometara u cilj je ušla Nina Dobša iz Čakovca, zatim Marija Kosi iz Varaždina i treća Ivana Pejić iz Čakovca.

Sve rezultate saznajte

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije