2. HNL Rasplet u dvije minute: Drožđek promašio penal, Hajduk iz kontre zabio

Varaždin je na domaćem terenu ispustio vrijedna tri boda u borbi za 1. HNL. Pred 2500 gledatelja na domaćem su terenu imali sve u svojim rukama i na kraju izgubili. Domagoj Drožđek u 87. minuti promašio je jedanaesterac, a presudio im je Kreković minutu kasnije te donio vrijednu pobjedu Hajduku II.

Igrači obje momčadi ušli su u utakmicu svjesni opasnosti koja ih čeka s druge strane te je uslijedilo početno ispitivanje snage. Nakon opuštanja početnog opreza prvi su zaprijetili gosti.

U 10. minuti Palaversa je dugom loptom pronašao Jurića koji u šesnaestercu sa sedam metara iskosa tuče direktno u Nevistića. Tri minute kasnije gosti nakon par brzih dodavanja opet su u prilici – ponovno Palaversa izbacuje odličnu loptu, ali prebrz je u startu bio Šego te je njegov pogodak nepriznat zbog zaleđa.

Nakon dvadesetak minuta probudio se i Varaždin. Golubar osvojio je loptu na 20 metara od vlastitih vrata te trčao s njom dobrih 50 metara, poslao je do Šimeka i utrčao u šesnaesterac na kapetanov ubačaj, ali rastrčana dvadesetka Varaždina glavom šalje loptu visoko iznad gola.

Na novu priliku domaćina čekalo se pet minuta, a Drožđek je u 25. minuti oprobao svoj šut s ruba šesnaesterca, ali bez većih problema loptu hvata Ljubić. Najbolji strijelac 2. HNL ponovno je opasan u 35. minuti kada radi prostor po desnom boku, a lopta mu u pokušaju centaršuta odlazi preko noge, ubačaj se pretvara u svojevrsni polu-udarac i odlazi tik iznad vratnice.

Smirila se tada igra na obje strane, a najveća prilika u prvom poluvremenu stigla je kad su se gledatelji već polako počeli spuštati na okrjepu. U 45. minuti nakon odličnog ubačaja iz kuta Jerteca, danas raspoloženi Golubar ramenom upućuje udarac koji leti prema golu, ali popularni Joka u nastavku radi prekršaj nad gostujućim vratarem te se na odmor odlazi bez pogodaka.

S početkom drugog poluvremena, domaći strategMario Kovačević odlučio je zamijeniti strane Glavici i Drožđeku jer je u prvom poluvremenu kapetan gostiju Bašić odlično neutralizirao prvog topnika Varaždina. Nije to donijelo mnogo promjena u nastavku igre, već su obje ekipe u nastavak ušle uspavano.

Sedam minuta nakon početka drugog poluvremena Glavica si stvara prostor na lijevoj strani, ali upropaštava priliku udarcem daleko iznad južne tribine. U 58. minuti sličnu je stvar napravio Klepač, stvorio si priliku na dvadesetak metara i u stilu suigrača Glavice lansirao još jednu loptu daleko iznad gola.

I onda, pred sam kraj utakmice, okupljeni su gledatelji prošli sve, od oduševljenja do apsolutnog razočarenja. U 86. minuti Jertec loše ubacuje u gostujući šesnaesterac, a loš ubačaj ponovno u gostujući prostor vraća Ćelić, lopta dolazi do Sačera koji puca prema golu, no Darko Nejašmić sprječava ulazak lopte u gol rukom. Pećarić bez sumnje pokazuje na bijelu točku, a loptu uzima Domagoj Drožđek.

Ipak, u dvoboju mladih nada pobjedu je izvukla nada iz Splita – vratar Ljubić odlično čita Drožđeka i brani šut u svoju donju desnu stranu. Ni minutu nakon toga, gostujući su igrači uspjeli ušutkati sve okupljene. Nisu se dobro vratili domaći igrači, lopta prolazi kraj Ćelića, a Kreković odlično pogađa gol nemoćnog Nevistića.

Krenuli su paničariti domaći igrači svjesni da moraju sve karte baciti u napad, a Kovačević je umjesto danas indisponiranog Kabirua uveo Vuka. Ipak, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Varaždin je prosuo vrijedna tri boda u nastavku borbe za plasman u elitni rang hrvatskog nogometa.

– Puno grešaka je bilo na početku utakmice, pritisak je bio vidljiv, a malo smo se oslobodili tek na kraju poluvremena. U nastavku smo se dogovorili da moramo biti bliže njima, ali Hajduk se odlično branio. Bili smo u par situacija gdje smo mogli zabiti, a stigao je taj penal, koji nismo realizirali. Žao mi je mojih igrača, žao mi je navijača. Nemamo puno vremena za tugovanje, već u subotu nam dolazi Šibenik i nemamo vremena za velike analize – istaknuo je Mario Kovačević, trener Varaždina.

– Sve stvari koje su nam se događale kroz ovo prenstvo, gdje smo gubili utakmice u kojima smo dominirali, nekad se ipak vrate. Danas nam je dragi Bog vratio nešto. Utakmica je bila zahtjevna, čestitke Varaždinu, oni su po meni najbolja ekipa u ligi, nadam se da im ova utakmica neće pokvariti ciljeve, i želim im puno sreće do kraja – kazao je Siniša Oreščanin, trener Hajduka II.

NK Varaždin – HNK Hajduk Split II 0:1 (0:0)
88′ Kreković
Suci: Pečarić, Jović, Marić
Gledatelja: 2500

NK VARAŽDIN (4-2-3-1)
Nevistić – Kabiru(90. Vuk), Senić, Ćelić, Šimek(c)– Kolarić(64. Jevtoski), Golubar- Drožđek, Jertec, Glavica – Klepač (58. Sačer).

HNK HAJDUK SPLIT II (4-4-2)
Ljubić – Bradarić, Batarelo, Šuto, Bašić(c)- Palaversa, Nejašmić, Teklić(56. Pasariček), Jurić (88. Ćurić) – Delić, Šego (66. Kreković).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije