FOTO Ususret četvrtfinalu Davis cupa, Dodig i Mektić trenirali na Punčecu

Iako je zbog kasnijeg dolaska Borne Čorića sa sjevernoameričkog kontinenta predviđeni Kids day s Davis cup reprezentativcima otkazan, Čakovec ipak nije ostao zakinut za dolazak naših najboljih reketa.

Naime, hrvatski par Ivan Dodig i Nikola Mektić u utorak poslijepodne odradili su dva i pol satni trening u balonu na teniskim terenima Franjo Punčec u Čakovcu.

Hrvatska je u odličnom nizu što se tiče nastupa u parovima, u posljednjih osam Davis cup susreta naši tenisači upisali su isto toliko pobjeda. Par Dodig/Mektić trebao bi u četvrtfinalu protiv Kazahstana upisati i devetu, a na tom putu trening u Čakovcu je bio važan kotačić.

Dodigu, trenutačno 10.-tom na ATP ljestvici parova i Mektiću koji je 31. na toj ljestvici pomagao je još jedan poznati igrač parova, Lovro Zovko.

Iako je u igračkoj mirovini Zovko će sa svojim bogatim iskustvom i znanjem naš duet još bolje pripremiti za subotnji okršaj u varaždinskoj Areni. Direktor Teniskog kluba Franjo Punčec Bojan Ružić izjavio je kako su hrvatski reprezentativci bili jako zadovoljni uvjetima u Čakovcu.

– Na upit vodstva reprezentacije za terminom za trening odmah smo izašli u susret i rezervirali teren broj 1. Zbog prirode Davis cup natjecanja teško je osigurati termine za sve igrače u jednoj dvorani pa smo zbog blizine Varaždina, ali i uvjeta mi bili idealno rješenje, izjavio je Ružić.

No, osim naših, u čakovečkom teniskom balonu treniraju i Kazahstanci. Oni imaju rezervirane termine svaki dan do početka četvrtfinalnog dvoboja s Hrvatskom.

– I dolazak tenisača iz Kazahstana govori kako, iako je zimska sezona pri kraju, znamo dobro održavati terene pod balonom, zaključio je Ružić.

Dolazak tenisača iz obje reprezentacije na trening samo je potvrdio ugled kojeg Grad Zrinskih uživa u bijelom sportu. Četvrtfinalni dvoboj Davis cupa u Varaždinu između Hrvatske i Kazahstana započinje u petak 6. travnja u 14 sati

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije