3. HNL Varteks remizirao s Vukovarom, a Varaždinci pokazali ‘herc za Mašu’

Tisuću okupljenih gledatelja na utakmici 3. HNL između navijačkog Varteksa i Vukovara pokazali su kako Varaždin ima “herc za Mašu”. Okupljeni su svojim donacijama pomogli malenoj Vukovarki Maši u nastavku njezine životne borbe, dok je u onoj terenskoj borbi pobjednik ostao neodlučen.Pred ulazima na svaku od otvorenih tribina bile su postavljene kutije kako bi okupljeni mogli ostaviti i svoj udio u pomoći maloj Maši.

Prije same utakmice ovu su hvalevrijednu akciju svojim nastupom uveličale varaždinske mažoretkinje, a svoju su riječ zahvale okupljenima uputili i gradonačelnici – varaždinski Ivan Čehok i vukovarski Ivan Penava. Također, minutom šutnje odala se počast svim preminulim braniteljima Vukovara.

Gromoglasnom podrškom White Stonesa koji su proslavili svoj 28. rođendan, ‘Bumbari’ su ušli u borbu za vrijedna 3 boda na domaćem terenu. Obje su strane u utakmicu ušle (pre)čvrsto pa smo u prvom poluvremenu gledali isprekidanu igru na obje strane. Prvi su ozbiljnije zaprijetili gosti u 21. minuti udarcem Choa s dvadesetak metara koji je odsjeo na vanjskoj strani mreže vratara Posavca.

Prekretnica poluvremena dogodila se u 38. minuti kada neopreznost u domaćoj obrani iskorištava Šobak koji sam kreće prema vratima Vukovara, no ruši ga Mišković koji time zarađuje crveni karton. Loptu je na otprilike 25 metara lijevo od gola postavio Šoštarić i odmjerenim udarcem u vratarev kut donio prednost ‘Bumbarima’, ali i erupciju emocija na tribinama, posebice među bučnim slavljenicima.

U drugo su poluvrijeme, iako s igračem manje, odlučnije ušli gosti. U 54. minuti gostujući kapetan Plum tuče, ali spreman je Posavec. Pet minuta kasnije nakon ubačaja gosti tresu vratnicu, a natrčali Cerovski loptu šalje u gredu. Bili su to trenutci iskušenja za domaćine koji su se ubrzo pokazali kobnima. U 71. minuti nakon odlično izvedenog udarca iz kuta najviši je u skoku bio Lovrić i uspješno poentirao za izjednačenje.

Nastavili su navijači s još bučnijom podrškom njihovim miljenicima. Imao je prilike Modrić donijeti novo veselje na stadion, ali njegov udarac s 9 metara u 84. minuti krajnjim naporima blokira gostujuća obrana. Nisu odustajali domaći i u nastavku su zaprijetili preko Šipraka, no njegov udarac odlazi direktno u Đilasa. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka svi su zajedno zaključili ovaj događaj uz taktove ‘Moje domovine’.

NK VARTEKS – HNK VUKOVAR 1991 1:1 (1:0)
39′ Šoštarić, 70′ Lovrić
Gledatelja: 800
Suci: Matočec – Zobec, Iveljić

NK VARTEKS (4-2-3-1)

Posavec – Drožđek(Jurić), Broz, Pozderac, Radić(c) – Nježić, Šiprak – Šobak, Modrić(90. Pakšec), Šoštarić – Taku

NK VUKOVAR 1991 (4-1-4-1)

Đilas – Marinčić(58. Brajković), Lovrić, Mišković, Vuković – Tunjić – Cho, Čakalić, Jagustin, Plum(c) (82. Jakić) – Šest (46. Cerovski)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije