MRK VIDOVEC Predsjednik Melnjak podnio ostavku: ‘Nekome u Općini valjda smetamo’

Predsjednik MRK-a Vidovec Slavko Melnjak podnio je neopozivu ostavku, kako je istaknuo razočaran izostankom podrške od strane Općine Vidovec, što je obznanio na press konferenciji za novinare u samoj općini.

Melnjak je naglasio kako je u klubu 10 godina, angažirao se na nagovor Davora Ozmeca i Ivana Kličeka, a obavljao je funkcije blagajnika, tajnika i posljednje predsjednika. Prisjetio se kako su kao Vidovec Bios igrali Premijer ligu.

– Mislim da je velika stvar da smo igrali Premijer ligu, da smo jedino selo u Hrvatskoj koje je igralo Premijer ligu. Prepustili smo status Varaždinu, krenuli od nule i dogurali do 1. HRL Sjever, što je ogroman uspjeh – istaknuo je Melnjak te potom krenuo na ‘bitno’.

– Dogovorili smo se na zajedničkom sastanku kod načelnika da će klub u 2018. Godini dobiti 150 tisuća kuna od Općine te dodatnih 100 tisuća kuna kroz Zajednicu športskih udruga Općine Vidovec, kao i dodatnih 20 tisuća kuna za organizaciju proslave 60 godina igranja rukometa u Vidovcu. Izigrani smo, od svega toga dobili smo tek 118 tisuća kuna od Zajednice športskih udruga Općine Vidovec – kazao je Melnjak.

Za sve je optužio načelnika Brunu Hranića i predsjednika Zajednica športskih udruga Općine Vidovec, Krunoslava Bistrovića.

– Kada sam ih pitao kako je to moguće, zašto se ne drže dogovora, dobio sam odgovor da Općina po Zakonu o sportu ne smije isplaćivati ovake iznose te da će se to riješiti kroz Zajednicu. Pred nas je došao gotov prijedlog sufinanciranja u Zajednici, a kada smo pitali zašto se ne drže dogovora o obećanim sredstvima, Bistrović nam je rekao da se nemamo pravo žaliti jer dobivamo 48 posto budžeta svih klubova. Kada samo pitali načelnika, rekao nam je da zakaj ne igramo ‘biciklin ligu’, a ne tako visoki rang natjecanja – istaknuo je Slavko Melnjak.

Upozorio je i na tešku financijsku situaciju u klubu i dugovanje te naglasio kako čak i postoji mogućnost neodlaska na gostovanja u Novu Gradišku i Đakovo, koji su sljedeći protivnici Vidovca u 1. HRL. Tvrdi da je ugrožen i cijeli omladinski pogon kluba, u kojem je 55 igrača, a kada se pridoda prva ekipa dolazi se do brojke od 75 igrača.

– Očito da nekima iz Općine smeta da se razvija najtrofejniji klub u Općini Vidovec, ne znamo zašto, jer je rukometna tradicija ovdje vrlo dugačka. Nakon mnogo neprospavanih noći, donio sam tešku odluku o ostavci na mjesto predsjednika kluba, prije svega sa željom da se možda nešto promijeni. Možda je u meni problem, svima koji ostaju želim puno sreće, i moja jedina želja je da klub ne doživi najcrnji scenarij – istaknuo je Slavko Melnjak.

Nakon ovih optužbi kontaktirali smo i prozvanog načelnika Brunu Hranića, koji je kratko odgovorio.

– Sve same laži i neistine. Sazvat ćemo press konferenciju sa Zajednicom športskih udurga pa odgovoriti na to, ovo nema smisla – kazao je Hranić te dodao.

– Ja sam kontaktirao sponzore, ali samo da klubu pomognu. Nabavio sam im i sponzora za 20 tisuća kuna, dao i svoje novce, a s druge strane mi se čak i prijetilo – zaključio je kratko Hranić.

Što se tiče kluba, MRK Vidovec bi u subotu trebao gostovati u Novoj Gradiški, a preostali članovi Uprave kluba i tajnik Buhin bi trebali na sebe preuzeti odgovornost da se nekako nastavi natjecanje. Do kraja 1. HRL Sjever je osam kola, a i završnica natjecanja za mlađe klupske uzraste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije