RUKOMET Bivši Varaždinac Ivan Sršen odličan: Dolazak u Mađarsku je pravi potez

Dvadesetpetogodišnji bivši igrač Varteksa, Vidovca i GRK Varaždina, a trenutni igrač RK Nexea na posudbi u mađarskom Szegedu iz utakmice u utakmicu sve je bolji. Nakon dolaska na posudbu, ovaj je mladi desni vanjski počeo na velika vrata pokazivati svu raskoš svog talenta.

Nakon ozljede Denisa Buntića, mađarski je klub žeđao za desnim vanjskim koji im može pomoći, kako u lovu na vodeći Veszprem u domaćem prvenstvu, tako i u izazovima Lige prvaka.

Kako prenosi sportarena.com, Szeged se odlučio za Sršena nakon što Čeha Kaspareka klub Balatonfüredi nije želio dati na posudbu.

– Hvala Bogu da sam zdrav jer je to sjajna prilika i korak naprijed u mojoj karijeri. Dolazak u Mađarsku dobra je odluka, prvenstveno zbog mojih suigrača koji imaju puno strpljenja sa mnom. Oduševljen sam pruženom prilikom – rekao je Sršen za ehfcl.com.

Ovaj je desni vanjski imao debi iz snova. U pobjedi protiv Rhein Neckar Löwena postigao je sedam pogodaka i uvršten je u početnu sedmorku 11. kola Lige prvaka. Dobru je formu u Ligi prvaka nastavio zabivši šest pogodaka Vardaru u pobjedi makedonske ekipe 34:30, a s tri je pogotka ispratio i PPD Zagreb u pobjedi njegovog Szegeda rezultatom 30:28.

Sršen je igrao za mlađe selekcije reprezentacije, a prošle se godine našao na širem popisu Line Červara. Ovakvom igrom Ivan bi se ponovno trebao naći na spisku reprezentativne selekcije, a tko zna, možda će nakon Buntića, Kopljara i Stepančića poziciju reprezentativnog desnog vanjskog zauzeti baš ovaj igrač.

U Mađarskoj se nalazi na posudbi do kraja sezone, a za ehfcl.com također je istaknuo kako je njegov zadatak dokazati se u Szegedu, a tko zna što ga čeka na ljeto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije