FOTO Enes Garibović i Kristina Dudek su najbolji varaždinski sportaši!

U varaždinskom HNK je danas, 29. siječnja, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina po 55. put održala svečanost proglašenja najboljih sportaša grada.

Titula najboljeg sportaša Varaždina za 2017. godinu pripala je Enesu Gariboviću iz Športskog karate kluba ‘Varaždin’, dok je najbolja sportašica Kristina Dudek iz Atletskog kluba ‘Sloboda’.

Dobitnici su i muška ekipa Hrvačkog kluba ‘Vindija’, a u ženskoj kategoriji nagrađena je ekipa Ženskog rukometnog kluba ‘Koka’.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina mr. sc. Alen Runac sportsku 2017. godinu ocijenio je uspješnom.

– Imamo se čime pohvaliti. Uvijek se može bolje, ali mislim da smo dali svoj maksimum, kako ja, tako i moja ekipa u Izvršnom odboru, kojoj se moram zahvaliti, jer sve su to volonteri, involvirani u sport i za njega izdvajaju svoje slobodno vrijeme – kazao je Runac te dodao da su prošlu godinu obilježila velika ulaganja u sportske objekte.

Najboljim sportašima i dobitnicima priznanja čestitao je i gradonačelnik Varaždina dr. sc. Ivan Čehok.

– U Varaždinu smo tu da pružimo potporu, a sportaši sami najbolje znaju kako voditi sportsku politiku – rekao je gradonačelnik te najavio povećanje proračunskih sredstava za sport.

Garibović je mlađeseniorski europski prvak, treći ekipno u Europi u seniorskoj konkurenciji, seniorski prvak Balkana pojedinačno i ekipno, seniorski prvak Hrvatske, sedmi senior Karate Premier lige, prvi na Super Eight turniru, pobjednik Slovenia Opena, standardni član seniorske reprezentacije Hrvatske.

Vrhunski je sportaš Republike Hrvatske 1. kategorije i kao student 4. godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu dobitnik Rektorove nagrade za 2017. godinu. Ovo mu je treća uzastopna titula najboljeg varaždinskog sportaša.

– Prošla mi je godina bila najbolja u dosadašnjoj karijeri. Od svih odličja najveću težinu imaju dvije europske medalje, zlato za pojedinačnog prvaka Europe kod mlađih seniora i seniorska bronca ekipno. Drago mi je da su oni koji sudjeluju u izboru tri godine zaredom prepoznali moje rezultate, što mi je nagrada za trud i rezultate – izjavio je Enes Garibović, sportaš koji nastupa u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

Dudek je prvakinja Hrvatske na 400 metara u dvorani i na otvorenom, prva sa štafetom 4×400 metara i druga sa štafetom 4×100, treća na 200 metara, druga na Balkanu sa štafetom 4×400, deseta u Europi sa štafetom 4×100 te 15. na Univerzijadi na 400 metara. Ovo joj je drugi naslov najbolje sportašice Varaždina, a prvi je osvojila 2013. godine.

– Nisam se nadala da ću biti najbolja sportašica jer sve su kandidatkinje kvalitetne. Prošla godina nije bila kakvu sam planirala, ali je bila dobra – rekla je pritom Kristina.

Najbolje sportaš s invaliditetom je Karlo Rajković iz Plivačkog kluba ‘Barok’, sportašica Vida Puškadija iz Varaždinskog športskog saveza gluhih, muška ekipa Kuglački klub gluhih ‘Varaždin’ i ženska ekipa Pikado kluba osoba s invaliditetom ‘Varaždin’.

Najveće nade varaždinskog sporta su Alen Remar iz Varaždinskog streličarskog kluba i Franja Želimorski iz AK ‘Sloboda’.

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Nevenki Kolarić iz Varaždinskog sportskog saveza gluhih za postignuta sportska dostignuća, sportski djelatnik godine je Cvjetoslav Zorman iz Varaždinskog streličarskog kluba, trener godine Andrija Barić iz Hrvačkog kluba ‘Vindija’, školski sportski djelatnik godine Zenil Vugrinec iz Osnovne škole ‘Ludbreg’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije