FOTO U dramatičnoj utakmici punoj preokreta Češka i Slovenija remizirale

U super-uzbudljivoj utakmici Slovenije i Češke, na kraju je sve završilo neriješnim ishodom, što je najgore moguće za obje reprezentacije. U preostalim utakmicama dana igraju Danska i Makedonija te Španjolska i Njemačka.

U susretu Slovenije i Češka obje reprezentacije su imale minimalne šanse za prolazak u polufinale, ali ipak su postojale. Slovenija nešto manje, Češka nešto veće, no i jedni i drugi su ganjali pobjedu i čekali remi u posljednjoj utakmici Njemačka – Španjolska.

Također, i jedni i drugi željeli su igrati još jednu utakmicu, onu za treće mjesto, što im se s pobjedom objema otvaralo.

Nakon uvodnog ispitivanja snaga, Češka, koja igra sjajan turnir, možda i najljepši rukomet što smo vidjeli u varaždinskoj Areni, povela je 8:4. Vujović zove time-out u 10. minuti. Junak pobjede protiv Makedonije Tomas Mrkva je branio odlično, Zdrahala i Kasparek bili precizni u napadu, dok je kapetan Horak komandirao obranom.

Kod 10:7 za Čehe, crveni karton zaradio je Stehlik nakon nasrtaja na Zarabca, što suci vidjeli nakon pregleda snimke. Ipak, Česi i s čovjekom manje podižu na pet golova prednosti 12:7.

Uporni Slovenci se vraćaju, po tko zna koji puta, postižu tri uzastopna gola, smanjuju na 12:10, a portugalski suci dosuđuju još jedan crveni karton Česima – još jedan nasrtaj na Zarabca, a pocrvenio je korpulentni Petrovsky. Slovenija smanjuje na 12:11, što je bio i rezultat poluvremena.

Drugo poluvrijeme započinje ‘kanonadom’ na obje strane, a u tome se tradicionalno bolje snalaze Slovenci, te su preokrenuli na 16:15. Potom slijedi velika serija Češke, od čak pet uzastopnih golova, bez primljenoj i Česi vode 20:16.

Ipak, Slovenci se jiš jednom vraćaju u utakmicu, te u 53. minuti ponovno vode – 23:22. Uslijedila je već poznata luda završnica, kakve smo navkli gledati na ovom Euru, u Areni Varaždin.

Slovenija stiže i do dva pogotka prednosti (25:23), šest minuta prije kraja.

Zdrahala iz sedmerca smanjuje na 26:25, a Hrstka potom i poravnava omjer, dvije minute prije kraja. Slovenci kreću u jedan od posljednjih napada, odluka je na Kavtičniku, čiji udarac prvo Galia brani, a potom radi probijanje. Česi imaju posljednji napad, za novu pobjedu, no Kasparek pogađa gredu.

Na samom kraju Slovenci traže ometanje njihovog napada, par sekundi prije kraja, no Portugalci ne pregledavaju snimku.
Ovim remijem obje reprezentacije izgubile su šansu za prolaz u polufinale.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije