SUPER-SILE Danci pred nekoliko tisuća gledatelja svladali Njemačku

Rukometaši Danske svladali su Njemačku, u utakmici 2. kola Skupine II Europskog prvenstva, koja se igra u Varaždinu, s minimalnom prednošću 26:25.

U 20:30 počinje i ogled Makedonije i Španjolske, uz vjerojatno bučnu podršku brojnih makedonskih navijača, pristiglih u Varaždin.

Bio je to rukometni klasik, sudar dvaju rukometnih velesila, višestrukih europskih prvaka, od kojih Njemačka brani naslov. Pred nekoliko tisuća gledatelja, gdje su i jedni i drugi imali svoje bučne navijačke skupine, pokušali su stići do važnih bodova, koji bi vjerojatno značili i osiguranje prolaska u sljedeći krug.

Kao što se i očekivalo, bila je to izuzetno tvrda utakmica na počeku. Vodio sa pravi rat na terenu, borba za svaki pedalj varaždinske Arene.

U 20. minuti rezultat je tek 5:4 za Dance, a od devet postignutih pogodaka, čak četiri su bila sedmerca. Do poluvremena su čvrsta obrane malo popustile, ali je rezultat i dalje ‘vaterpolskih’ 9:8, za Njemačku.

Bile su to odlične vratarske partije Landina na jednoj i Wolffa na drugoj strani, što i nije čudno kada se zna da se radi jednome od najboljih svjetskih vratara. Isto vrijedi za obrane jednih i drugih.

U nastavku gledamo razigraniji rukomet, nešto više akcije, a Nijemci, koji dosad na turniru nisu briljirali, stižu prvi puta do dva gola prednosti – 15:13 u 39. minuti.

Ipak, bilo je to samo privremeno, Danci se već za par minuta vraćaju u ‘egal’ te prelaze u vodstvo 20:18, devet minuta prije kraja utakmice.

Nijemci se izlažu većem riziku, zaigrali su i s dodatnim igračem umjesto vratara, a takvu jednu pogrešku kažnjavaju Danci i u 55. minuti podižu na 23:20.

U tim trenucima Mikkel Hansen drži konce igre svoje reprezentacije, važnim golovima. Kod vodstva Danaca 24:21, Nijemci postižu dva uzastopna pogotka za -1.

Ipak, bliže od toga nisu stigli, Danci su koncentriraniji, iskusni Lindberg i Hansen ne griješe u ključnim trenucima, i Danska stiže do važne pobjede.

Preostala im je utakmica s Makedonijom, posljednjeg dana dok Njemačku čeka Španjolska.

U redovima Danske Lidberg je postigao devet, Mikkel Hansen pet pogodaka, a kod Nijemaca Kuehn šest te Weinhold pet pogodaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije