ZIMSKA BRDSKA LIGA Jasmina Ilijaš i Blaž Orešnik najbrži u četvrtom kolu

Neobično vrijeme za ovo doba godine izmamilo je na start 4. kola Zimske brdske lige Ivančica čak 108 takmičara, među kojima i 12 debitanata. Temperatura na startu bila je 8,5 stupnjeva, a na cilju je natjecatelje dočekalo 3 Celzijevaca, a ugođaj je jedino kvario malo jači južni vjetar na vrhu.

Čak 20 trkača i jedna trkačica završili su utrku brže od jednog sata dok su prva dvojica išli ispod 50 minuta. Napomenimo da je pobjednica u ženskoj konkurenciji Jasmina Ilijaš (57:10) s ovim postignutim rezultatom tek druga žena koja je nakon Belović Valentine uspjela doći do cilja ZBL Ivančica za brže od sat vremena.

Borba za prvo mjesto u ukupnom poretku trenutno se svela na dva imena, Orešnik i Špehar. I ovo kolo brži je bio Blaž Orešnik član AK Ormož s respektabilnih 49:01, nešto sporiji bio je Luka Špehar s 49:27 (BK Lastavica), dok je treći ciljem prošao Marko Gorički iz AK Zabok 51:06 kojemu je ovo bio i debitantski nastup na ligi. Do kraja su još tri kola i predstoji još borbe za ukupnu pobjedu.

Kod žena ovog puta neprikosnovena Jasmina Ilijaš, članica TK Marathon 95, sa svojim osobnim rekordom, prvi puta ispod jednog sata 57:10, druga Maja Matačić iz istoimenog kluba sa 1:06:40, dok je treća bila Ivančica Jež iz Globočeca sa 1:08:08.

Start sljedećeg 5. kola je u nedjelju, 21. siječnja, u 9 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije