SAVATE Najuspješnija sezona u povijesti za Fight Club Kovačić

U 2017. godini savate klub Fight Club Kovačić osvojio je 14 titula prvaka Hrvatske, 8 osvajača kupa Hrvatske, 13 osvajača svjetskog kupa, 3 prvaka Balkana, 2 viceprvaka svijeta i jednog prvaka svijeta.

Osvojeno je ukupno 141 medalja, od toga 70 zlatnih, 53 srebrene i 18 brončanih medalja. Bili su 8 puta najbolji hrvatski klub na turnirima.

Najbolji klub na prvenstvu Hrvatske za kadete, na prvenstvu Hrvatske za juniore – precombat, na svjetskom kupu za kadete, na svjetskom kupu za klubove, na memorijalnom turniru ‘Jean Michele Nicolier’ u Vukovaru, najbolji Hrvatski klub na otvorenom prvenstvu Budimpešte, na prvom memorijalnom međunarodnom turniru ‘Zoran Novotny’ u Knegincu i na međunarodnom turniru ‘Crikvenica open’ u Crikvenici.

Nastupili su na svim natjecanjima u kalendaru Hrvatskog savate saveza. U sezoni 2017 za klub je nastupalo 45 boraca članova kluba.

Klub je u 2017 godini organizirao licencni sudački seminar, trenerski licencni seminar, školovanje za savate trenere u suradnji sa sportskim učilištem Zagreb, pripreme Hrvatske savate reprezentacije, svjetski kup za kadete, svjetski kup za klubove, svjetsko combat prvenstvo za juniore i seniore i svjetsko juniorsko assaut prvenstvo.

Velika pažnja pridodaje se kvaliteti trenera tako da je klub upisao 7 svojih trenera u školu za savate trenere pri sportskom učilištu u Zagrebu te ima 7 licenciranih savate trenera pri Hrvatskom savate savezu.

Posebno treba istaknuti Luku Sakača koji je ove godine osvojio dva prvenstva Hrvatske, Hrvatski kup, svjetski kup i postao juniorski prvak svijeta u savate boksu. Luka je i ove godine kandidat za najveću nadu Varaždinskog sporta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije