INTERVJU Robert Murić: ‘Dajem sve od sebe i čekam svoju zlatnu priliku’

Od svoje šesnaeste godine igrao je za mladu reprezentativnu selekciju, slovio za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa, prešao je iz redova Dinama u Ajax uz veliku medijsku pompu. Neki su smatrali kako je to prerano, neki su smatrali kako je to bio baš pravi potez. Bilo kako bilo, Robert Murić pružao je solidne partije u dresu mlade momčadi kluba iz Amsterdama, ali se nije mogao izboriti za veću minutažu u dresu prve momčadi.

Iz Ajaxa je otišao put Italije, u Pescaru, gdje je većinu vremena provodio na klupi. Odigrao je 3 puta po 90 minuta u Primaveri, no to ne bi smjelo utažiti njegovu glad za minutama u fazi razvoja. Otišao je i korak dalje. Posudba u Pescari nije donijela napredak te je dečko iz Bednje prešao u redove portugalske Brage.

Murić: Zadovoljan sam u Bragi

Pred njim je bio novi klub, nova okolina, novi suigrači, nov jezik. U procesu akomodacije najviše su patile njegove minute na terenu, ali nasreću, sve je krenulo nabolje. Robert se počeo privikavati na život u Portugalu, kao i na novu radnu okolinu.

– Zadovoljan sam u novom okruženju. Braga je mali grad u kojem su ljudi vrlo susretljivi i prijateljski nastrojeni. U početnoj prilagodbi pomagali su mi suigrači iz Crne Gore, ali sad sam se već priviknuo. Osjećam se dobro i trudim se što prije naučiti jezik – rekao je Murić

Počeo je skupljati minute u B momčadi te je s 4 minute u prvoj odigranoj utakmici protiv Gil Vicentea došao na 46 minuta protiv Porta B. Imao je nekih poteškoća s ozljedama, ali to je iza njega te je spreman ponovno pokazati svoje ‘pravo lice’.

– Na treninzima dajem sve od sebe i čekam svoju zlatnu priliku u kojoj ću pokazati svoje prave kvalitete. Itekako ću se izboriti za svoje minute. Kratko sam ovdje i vjerujem da ću uspjeti zadobiti povjerenje trenera. U klub sam stigao u nezgodno vrijeme jer je cijela ekipa igrala dobro, a samim time trener nije radio značajnije promjene – nastavio je Robert

Murić: O povratku u Hrvatsku – ne razmišljam

U hrvatskim se medijima spominjala i mogućnost Murićevog povratka na hrvatske nogometne travnjake. No, on smatra kako je ta epizoda iza njega.

– Ostajem ovdje gdje jesam. Napravio sam korak dalje i od mene se može očekivati još samo korak naprijed, a ne korak nazad. Tako da o povratku ne razmišljam – bio je jasan Robert

Osim na travnjacima, Robert je uvijek rado viđeno lice i na dvoranskom parketu. Njegova ‘rola’ i top u lijevoj nozi teško se zaboravljaju, a kako on više ne smije nastupati na malonogometnim turnirima, okupio je ekipu ‘Prijatelja‘ koja pod njegovim okriljem nastupa po nekim turnirima u našem kraju. Još su uvijek dio ovogodišnjeg Magma Pan Kupa, a pobjedom 1:3 protiv Klesarstva Martinčević Q Servisa Benkus iz Novaka osigurali su četvrtfinalni ogled protiv CB Marocchina predvođenog Mumlekom.

– Svojoj ekipi uvijek rado pomažem savjetima, no trenutno smo ograničeni na komunikaciju putem društvenih mreža jer sam se zbog klupskih obaveza morao vratiti u Portugal. Od njih, naravno, očekujem finale, ipak su to moji dečki – završio je kroz smijeh Murić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije