SPORTSKI PLES Ivančanka Ivana Matić ‘uplesala’ u elitnu plesnu A kategoriju

Nakon 15 godina napornog rada, treniranja i brojnih uspješnh nastupa na domaćim i inozemnom natjecanjima, Ivančanka Ivana Matić ušla je u visoku A kategoriju u obje plesne discipline, piše eIvanec.

Svoju plesnu karijeru Ivana je započela prije skoro 15 godina u Varaždinu, u Plesnom klubu Harmony i plesnom klubu Takt kod svog današnjeg trenera Igora Šalamuna gdje je naučila prve plesne korake ovog dvoranskog sporta.

Zbog studiranja seli u Zagreb i kreće aktivno u sportski ples.

U svojoj plesnoj karijeri plesala je u plesnom klubu Ritam, Fredi i Bolero u Zagrebu.

Surađivala je i trenirala s poznatim imenima hrvatskoj i svjetskog plesa poput Nicolasa i Ksenije Quesnoit, Matije Novosela, Norberta i Snježane Somogi, Igora Šalamuna, Marka Cibocija, Siniše Kraševca, Tomislava Fajfera, Georgia Naidenova i drugih.

S ukupno 12 godina predanih treninga, otplesala je više od 100 turnira.

Uspjesima na turnirima otplesala je sve D kategorije (D1, D2 i D3) iz kojih je sakupljanjem bodova prešla u C kategoriju gdje se natjecala u svih 5 latinsko američkih i standardnih plesova u osnovnom i zadanom programu.

Nakon sakupljenih 250 bodova različitim plasmanima prešla je u visoku open B kategoriju u kojoj je, za razliku od prethodnih, neograničen broj plesnih figura.

Otplesavši 48 sportskih plesnih natjecanja u Hrvatskoj i inozemstvu te nakon 30 medalja osvojenih u protekle 3 godine s plesnim partnerom i prijateljem Mateom Mudrim, osvaren je cilj ulaska u elitnu plesnu A kategoriju u obje plesne discipline – standardnih i latinsko američkih plesova, što je nakon toliko ulaganja i odricanja potvrda o kvaliteti i uspjehu dosadašnjeg rada.

Po duljina sportskog ‘staža’, Ivana Matić i Mateo Mudri bez dvojbe spadaju u kategoriju najboljih sportaša Ivanca pa se za nadati da će se netko od nadležnih i njih sjetiti na nekim od budućih izbora.

Ivana i Mateo će zadnji puta zaplesati zajedno na sutrašnjem Božićnom koncertu u Ivancu pa je to prigoda Ivančanima da vide njihove plesne majstorije, piše eIvanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije