SURADNJA Grad će pomagati Istoku Rodešu: ‘Bit će to sjajna promocija Varaždina’

Istok Rodeš ime je koje je sve poznatije u svijetu skijanja. Ovaj mladi varaždinski sportaš lani je osvojio titulu svjetskog juniorskog prvaka u slalomu, a ove je godine već počeo nizati odlične rezultate pa je tako na nedavno održanom superveleslalomu u Švicarskoj bio najbolje plasirani hrvatski skijaš.

Grad Varaždin odlučio je financijski potpomognuti mladog perspektivnog sportaša, pa je danas, 27. prosinca, potpisan ugovor između Grada i Hrvatskog skijaškog saveza.

U ime Grada Varaždina ugovor je potpisao gradonačelnik Ivan Čehok.

– Grad ima program financiranja vrhunskih sportaša i drago mi je da u sklopu tog projekta možemo financirati i vrhunskog skijaša kao što je Istok Rodeš. Malo je to čudo za Varaždin, obzirom da je skijanje sport koji nije tipičan za ove krajeve, no veoma je praćen i gledan – kazao je gradonačelnik.

Prema ugovoru, mladi skijaš na svojoj sportskoj opremi nositi će ime, odnosno logotip Grada Varaždina. Istoku Rodešu nedavno je dodijeljena i Nagrada Grada Varaždina za izuzetne sportske rezultate.

– Sportaš je to koji obećava, pred njim je zasigurno bogata karijera, a bit će to ujedno i odličan način promocije našeg kraja – dodao je Čehok, kazavši kako će je riječ o iznosu od 100 tisuća kuna za iduću godinu.

Time je zadovoljan i Istok koji je ponosan što je hrvatski reprezentativac, ali i Varaždinac.

– Puno mi znači da mogu predstavljati svoj grad u svijetu, naročito jer se ne planiram preseliti u drugi klub. Drago mi je kad Grad prepoznaje moje rezultate, nastavit ću se truditi u tom smjeru.

Osim skijaša, potpisivanju ugovora bio je prisutan Vedran Pavlek, direktor direktor hrvatskih skijaških reprezentacija te Alen Runac, predsjednik Saveza športskih udruga Grada Varaždina.

– Ne treba biti nestrpljiv, Istok je već pokazao da je talentiran i da na njega možemo računati, no treba mu dati vremena. Predvodnik je nove, talentirane mlade generacije, a obzirom da je riječ o skupom sportu, svaka financijska pomoć je dobrodošla. Potpora lokalne zajednice važna je i u moralnom pogledu – kazao je Pavlek, istaknuvši zadovoljstvom ‘win-win’ situacijom.

– Grad će ulaganjem u mladog sportaša dobiti priliku za promociju, a mi ćemo moći Istoku omogućiti kvalitetnije uvjete treninga.

Iduća Istokova utrka je Snježna kraljica na Sljemenu, a kazao je da se nada da će i na stazi pokazati sve što može, a to je, dodaje, uistinu mnogo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije