DERBI Kitro Varaždin sjajnim preokretom do pobjede protiv ‘susjeda’ iz Črečana

Odbojkaši Kitro Varaždina u subotu navečer stigli su do svoje tek druge prvenstvene pobjede, ali vrlo ‘slatke’ jer su je ostvarili nakon što su gubili 2:0 u setovima, i to protiv lokalnog rivala Međimurje Centrometala iz Črečana.

Prije dva tjedna lošiji rezultati uvjetovali su odlazak Josipa Kleina s klupe Varaždina, a stigao je Tomo Paun, također povratnik na trenersku klubu Varaždina. Debitirao je porazom u Sisku, a nisu njegovi igrači najbolje ušli niti u sraz s Centrometalom.

Vrijedi svakako istaknuti da je Centrometal trenutno uigranija i snažnija ekipa, jedna od najkonstantnijih u hrvatskoj odbojci, što svjedoči i činjenica da su na četvrtom mjestu tablice. Godinama ih vodi trener Jadranko Kirić, a uz super-iskusnog Palinkaša, tu su odlične prinove Komosar i Bogdanović. Tehničar Kristijan Gotal jedan je od tri Varaždinca u redovima Centrometala, a tu su i Ivan Kurteš na poziciji libera te Dražen Vincek na poziciji korektora, uz Jurase te brojne domaće igrače, kojih u ovom odbojkaški ‘zaluđenom’ kraju ne nedostaje.

Ekipa Centrometala potvrdila je ulogu favorita te lagano osvojila prva dva seta, ostavivši Varaždince na 17 i 19 poena. Ipak, Kitro Varaždin se nije predavao, posložili su svoj redove te počeli igrati znatno angažiranije i koncentriranije u trećem setu.

Profunkcionirao je prijem, smanjili su tehničke greške, pa je Žgancu bilo znatno lakše usluživati ponajviše svoje sugirače, ponajviše nezaustavljivog Filipa Silića, ali i Harisa Brkovića te ostale sugirače. Iako je Centroemetal vodio 14:12, Varaždinci prokreću na 17:14 i slave u setu s 25:21. Smanjili su tako Varaždinci na 2:1 u setovima, pa se znalo da je presudan četvrti set.

Međimurje Centrometal je povelo u 4. setu, vodili su 13:7, ali momčad Varaždina se i dalje nije predavala. Bilo je to vrlo nadahnuto razdovlje u igri Varaždina, prvo dovode utakmicu u ‘egal’, a onda i preokreću, te vode 20:16. Ipak, susjedi iz Međimurja se vraćaju, imaju kod 23:24 set loptu, ali četvrti set na kraju odlazi na stranu Varaždina.

U petom se igralo vrlo izjednačeno, praktički poen za poen, sve do 10:9, kada Varaždina biva koncentriraniji u obrani i napadu te na kraju slavi s 15:11 u petom setu za veliko slavlje ekipe Varaždina. Lijepo je bilo vidjeti veterane Jošića i Jurena kako se vesele sa svojim mladim kolegama, s ništa manjim intenzitetom.

Nakon ove utakmice slijedi kratka pauza, a već 21. siječnja nastavljaju se uzbuđenja u Superligi. Tri su kola do kraja, a Centrometal se nalazi na četvrtom mjestu tablice, te ga čekaju utakmice sa Siskom, Rijekom (kod kuće) te Mursom (gostovanje) pa se nadaju da će završati ovu poziciju uoči Lige 4.

Varaždin je trenutno na posljednjem mjestu, s tek četiri boda te ide i play-out. Do kraja sezone čekaju ih gostovanja kod Murse i zagrebačke Mladosti de domaća utakmica s Medicinarom.

Kitro Varaždin – Međimurje Centrometal 3:2 (17:25, 19:25, 25:20, 26:24, 15:11)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije