TREĆA U NIZU Mario Kovačević: Ako nastavimo ovako, možemo i do prve lige

NK Varaždin je protiv Gorice odigrao svoju najbolju ovosezonsku utakmicu, barem kada su u pitanju one na domaćem terenu. Uvjerljivih 3:0, ali još više rastrčana i lepršava igra mogli su razveselite sve navijače varaždinskog drugoligaša.

Od prve minute utakmice vidjela se velika volja varaždinskih nogometaša da još jednom svladaju Goricu, i potvrde odličnu formu. Lažnjak Jerteca u 11. minuti utakmice, potom i ‘slalom’ u 13. minuti još dugo će se prepričavati u varaždinskim nogometnim krugovima.

No, za razliku od nekih ranijih susreta, NK Varaždin nije nastavio promašivati šanse, a na sceni se ‘ukazao’ i Domagoj Drožđek. Prvo je na astienciju Glavice nadskočio čuvara i glavom pogodio za malu-veliku prednost 1:0 na poluvremenu.

U nastavku odlično proigravanje Golubara i mirna završnica Drožđeka za drugi gol, a treći gol Drođek je ‘pospremio’ nakon još jedne asistencije Glavice, za najuvjerljiviju pobjedu sezone, uz vrlo uvjerljivu igru.

– Pogledao sam kod kuće još dva puta utakmicu, veselio sam se na televiziji kao i na samoj utakmici. Respektirali smo Goricu, ali vidjelo se da su i oni nas respektirali. Poslije prvog gola je sve bilo lakše – kazao je u ponedjeljak ujutro Mario Kovačević, na redovnoj press konferenciji.

Zanimalo nas je i što je bio ‘ključ’ pobjede.

– Zadnja linija, vezna linija, napad, sve je bilo dobro povezano. Dečki iz napada su radili veliki posao i u obrambenim zadaćama, sve je zaprravo bilo kao što smo htjeli i dogovarali se. Treću utakmicu igramo u istom sastavu, to je taj kontinuitet koji smo tražili i mislim da u sljedećim utakmica može biti samo bolje – ističe Kovačević.

Ovim pobjedom Varaždin je smanjio razmak u odnosu na Goricu na četiri boda, Dugopolje ‘bježi’ pet bodova, a Sesvete jedan. Vodeći je i dalje Dinamo 2, koji ima sedam bodova prednosti. No, Dinamo 2 i Hajduk 2 ne mogu u ligu više pa su Gorica i Dugopolje glavni protukandati. Pogled na tablicu sada već izgleda znatno bolje, a prva liga ne izgleda kao nedosanjani san.

– Želimo biti na vrhu, naravno, to je pokazala i ova utakmica, a ima na proljeće još 13 kola, u kojima to možemo potvrditi. Uvijek sam vjerovao da se može, ali mi moramo razmišljati samo utakmicu po utakmicu, nismo odustali i ne skrivamo se iza toga da to nije naša želja. Bit će teško, poštivamo sve, slabije smo krenuli, bili smo u manjoj krizi, ekipe imaju još prednost, ali ako nastavimo ovako igrati možemo se boriti za vrh i prvu ligu – tvrdi glavni strateg Varaždinaca.

A kako se razmišlja samo ‘utakmicu po utakmicu’, posljednji ligaški protivnik ove jeseni je Šibenik, i to na neugodnom gostovanju. Utakmica je važna i da se zadrži ‘odmah’, Šibenik je trenutno osmi, s četiri boda zaostatka.

– I protiv Sesveta i protiv Dinama su bili bolji, imaju spoj iskusnijih i mlađih igrača, na čelu s Alispahićem. Moramo se postaviti čvrsto i aktivno od samoh početka. Nema nam Glavice, koji je dobio treći žuti, vjerojatno niti Šimeka radi ozljede, no tu su Sačer i Sambolec, ali i drugi igrači, koji ih mogu zamijeniti – ističe Kovačević.

Susret će se možda igrati već u petak, s obzirom da NK Varaždin putuje u Kinu, na međunarodni turnir u pokrajinu Yunnan (Junan), u glavni grad Kunming, gdje će igrati na turniru igrati 12 ekipa, iz osam različitih zemalja. Turnir će se održati od 4. do 12. prosinca, a tek po povratku s njega, igrači i stručni stožer će na zimski odmor.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije