2. HNL Glavica u 90. minuti donio vrijedne bodova varaždinskim nogometašima

Golom u posljednjim minutama nogometaši Varaždina stigli su do izuzetno važne pobjede protiv Lučkog. Strijelac je bio Dejan Glavica, nakon ubačaja Jerteca. To je bio i konačni rezultat nakon 90 minuta velike borbe.

Nogometaši Varaždina krenuli su prilično angažirani, tražeći (tek) drugu domaću pobjedu ove sezone i popravak dojma nakon četiri uzastopne utakmice bez pobjede, zbog kojih su zaostali za vodećima na tablici.

Već u 4. minuti Drožđek je dobro zaprijetio, no bivši vratara Varteksa Miroslav Koprić solidni brani. Utakmica je protjecala u inicijativi domaćih, ali većih prigoda nije bilo. U 30. minuti Erić odlično krade jednu loptu, traži Glavicu, koji je bio u naletu, no njegov udarac nije precizan.

Pred kraj prvog dijela inicijativa domaćih je bila sve intenzivnija, ali i gosti su imali svoje prigode. Travaglia je pobjegao obrani u 35. minuti, a Kabiru ga u posljednji tren sustigao. Lučko je najbliže pogotku bilo u 41. minuti, kad Rihtar izravno iz kornera ‘trese’ vratnicu.

Za ekipu Varaždina u nekoliko je navrata prijetio Drožđek, ali njegove pokušaji zavrašvali su uglavnom u Koprićevim rukama. Pokušavali su i Jertec i Golubar, no do sučevog zviždukra mreže su mirovale.

U nastavku i dalje gledamo pokušaje Varaždina, ali i čvrstu obranu gostiju, koji su imali i odličnu šansu u 59. minuti, kada je ‘zakuhao’ novopridošli Makedonac Jevtovski, a Serdarušić se ‘sjurio’ prema Nevistiću, koji brani njegov udarac.

Igralo se obostrano otvoreno na obje strane, domaći su sve karte bacili u napad, a Dario Jertec u dva navrata opasno prijeti, no njegovi udarci odlaze malo izvan okvira gola.

Na drugoj strani su gosti opasno zaprijetili u 76. minuti, kada u jednoj gužvi Bruno Rihtar puca iz blizine, ali Nevistić odlično brani.

Samo minutu kasnije ‘mrtvac’ za domaće, nakon lijepog prodora Jerteca lopta na desetak metara dolazi do Erića, koji neometan pred vratarom puca pored gola.

Posljednjih desetak minuta utakmice gledamo va-banque igru domaćih, koji su pokušavali sve ne bi li stigli do pogotka, no ponovno u samoj završnici, odnosno pred završnicom, nije bilo dovoljno koncentracije.

I onda, kada su svi već očekivali sučev zvižduk, jedan od brojnih pokušaja varaždinskih nogometaša konačno je urodio plodom. Slijeva ubacuje Jertec, u skoku pred vratarem je ‘buket’ igrača, gdje je najviši Dejan Glavica, koji glavom pogađa za veliko slavlje domaćih.

Trener gostiju, nekad ugledni nogometaš Dražen Biškup bio je prilično utučen nakon utakmice.

– Teško je ovako, kada dva kola gubiš u zadnjoj minuti utakmicu,. Mi smo kiksali, a sve do te zadnje minute smo sve ubačaje uspješno rješavali. Mislim da je bila utakmica korektna i živa, da bi bilo kompaktnije, treba tu negdje i boljih igrača. Čestitke Varaždinu, dali su sve od sebe – istaknuo je Biškup.

Bila je to živa utakmica, na obje strane, nedostajali su jedino golovi.

– Bilo je bolje nego u zadnjim utakmicama, tražili smo gol, bili u šansama, no nismo odustajali. Bili su superiorni u prekidu, a na kraju jedan od najnižih igrača postiže gol glavom. Čestitam igračima, vjerovali smo do zadnje sekunde, trebala nam je ta pobjeda – istaknuo je Kovačević.

Varaždin – Lučko 1:0 (0:0)

Varaždin. Gledatelja: 800. Suci: Lučić (Vinkovci), Pejić (Vukovar), Janić (Ilok).

Strijelac: 1:0 Glavica (90).

Varaždin (4-2-3-1): Nevistić – Šimek (od 84. Bamidele), Čelić, Hranilović, Kabiru – Golubar, Jevtovski (od 63. Kolarić) – Glavica, Jertec, Drožđek (od 84. Težak)– Erić. Trener: Mario Kovačević.

Lučko (4-2-3-1): Koprić – Ribić, Knezović, Lončar, F. Rihtar (od 67. B. Rihtar) – Serdarušić, Mandić – Barišić, Vajdovčić (od 61. Janjiš), Travaglia – Petrović. Trener: Dražen Biškup.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije