Mlada reprezentacija u Varaždinu dočekuje Bjelorusiju, na popisu i Luka Ivanušec

Poslije pobjede u Moldovi, u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Hrvatska U-21 snage će u Varaždinu, na Varteksovom stadionu, odmjeriti i s vršnjacima iz Bjelorusije i Češke.

Prva utakmica, protiv Bjelorusije, igra se 5. listopada u 18 sati, dok je utakmica protiv Češke na rasporedu 9. listopada.

Izbornik Nenad Gračan zbog ozljeda neće moći računati na Ivana Fiolića, Lovru Majera i Petra Bočkaja te su naknadno poslani pozivi Petru Mamiću i Lorencu Šimiću, a pod znakom pitanja stoji nastup Alena Halilovića.

Na popisu igrača našao se i Luka Ivanušec, podrijetlom iz Ljubešćice, koji trenutno igra u 1. HNL za Lokomotivu iz Zagreba.

– Očekuju nas vrlo važne utakmice. Češka je nositelj naše skupine, a Bjelorusija nipošto nije autsajder s obzirom da su Bjelorusi odigrali neriješeno u Češkoj. Bjelorusija nije agresivna poput Moldove, više traži igru i češće dolazi u završnicu, no želja nam je pobjeda kako bismo mirno dočekali Češku – naglasio je izbornik na konferenciji za medije održanoj u ponedjeljak.

Istaknuo je Gračan i kako je Češka vrlo ozbiljna reprezentacija, a tome svjedoči njihovo redovito sudjelovanje na završnim turnirima.

Osvrnuo se i na ozljede u ekipi.

– S obzirom na poteškoće s ozljedama, moramo sagledati situaciju te potom donijeti odluku o početnim postavama. Imamo dovoljno snage, znanja i kvalitete bez obzira na to tko će zaigrati. Drago nam je i da se vraćamo u nogometni grad Varaždin, u ugodno nogometno okruženje te da ćemo imati podršku punih tribina, to je našim dečkima itekako bitno – dodao je Gračan.

Izbornik Nenad Gračan pozvao je sljedeće igrače: Josip Posavec (Palermo), Fran Karačić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Filip Benković (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Josip Brekalo (Stuttgart), Andrija Balić (Udinese), Nikola Vlašić (Everton), Nikola Moro (Dinamo), Ivan Fiolić (Dinamo), Adrian Šemper (Lokomotiva), Petar Bočkaj (Osijek), Lovro Majer (Lokomotiva), Nikola Katić (Slaven Belupo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Marin Jakoliš (Admira Wacker) i Petar Bosančić (Hajduk).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije