2. HNL Varaždin pred domaćom publikom pobijedio vodeću momčad lige

Po tmurnom i prohladnom vremenu pred otprilike 1500 gledatelja, NK Varaždin ostvario je dugo očekivanu pobjedu pred domaćom publikom. Na krilima Dejana Glavice, Varaždin je porazio dosad vodeću momčad lige, zagrebački GNK Dinamo II rezultatom 2:0 (2:0). Prvi pogodak djelo je Glavice u 9. minuti na asistenciju Kolarića, dok je drugi pogodak zabio Čelić u 42. minuti na asistenciju Glavice

Vodeća momčad Druge HNL odlučila je pokazati zašto se nalaze na vrhu tablice te su u utakmicu krenuli bolje nego domaćini. Tako već u sedmoj minuti Špikić ima stopostotnu priliku nakon što mu je prekrasnu loptu s lijeve strane podvalio Cekici, no Dinamova sedmica loptu šalje daleko od gola.

Nakon toga Varaždin se budi i u 8. minuti ima veliku priliku. Sjurio se Sačer po desnoj strani, stvorio veliku priliku, ali umjesto šuta odlučio je tražiti Glavicu na drugoj stativi. Nažalost, lopta je odsjela u gostujućem bloku. Ipak, minutu kasnije Varaždin dolazi u vodstvo. Desna strana ponovno je bila kobna za goste – probio ju je Kolarić i poslao prizemnu loptu prema Glavici koji sa šest metara šalje loptu u daljnji kut Horkaševa gola.

Dinamo je imao priliku vratiti se u utakmicu već četiri minute kasnije nakon što Cekici iz čudno dosuđenog faula traži Stolnika koji glavom šalje loptu tik iznad vratnice. Tada se igra malo smirila te su obje momčadi vrebale svoju priliku. Prvu je priliku dočekao Dinamo, ali dalekometni pokušaj Čabraje u 37. minuti sigurno brani Nevistić. Tri minute kasnije katastrofalna reakcija vratara Varaždina dovela je u priliku Božića koji s dva metra umjesto u mrežu, loptu šalje u gol aut.

Izgledalo je tada kao da se Dinamo vraća u utakmicu, ali sve je otišlo na drugu stranu. Gosti su napravili faul na dvadeset pet metara lijevo od svojih vrata, a slobodni udarac je odlučio izvesti Glavica. Prekrasnim ubačajem pronalazi Čelića na drugoj stativi koji zakucava loptu iza Horkaševih leđa za 2:0 u 42. minuti utakmice. Varaždinci su nakon drugog pogotka smirili igru i s velikim, ali zasluženim vodstvom otišli na odmor.

Jovičević nije imao vremena čekati te je već na početku drugog poluvremena umjesto Špikića uveo Čužu. U drugo poluvrijeme gosti su krenuli veoma agresivno što je rezultiralo ozljedom Mesarića nakon grubog starta Muhara. Vratio se Leonard u igru, ali vidljivo je bilo kako ne može punom snagom nastaviti utakmicu. Dinamo je ozbiljnije krenuo u nastavak utakmice i strpljivo gradio svoje napade.

U 54. minuti utakmice gostujući igrač šalje opasan ubačaj na pet metara, ali Nevistić pokazuje kako je reakcija u prvom poluvremenu bila samo slučajnost i sigurno skida loptu s Božićeve glave. Gosti su sve više preuzimali inicijativu, a Kovačevičevi dečki pokazali su kako se dobro mogu braniti. Nije Dinamo stvorio neku veliku priliku, ali imali su terensku inicijativu. Ta terenska inicijativa nastavila se i nakon nesmotrenog starta Karla Muhara koji je očito zaboravio kako mu je već dodijeljen jedan žuti karton, a oštar start nad Šimekom donio mu je i drugi žuti, odnosno crveni karton.

Odlučio je Kovačević tada polako zatvoriti utakmicu i umjesto Dejana Glavice, danas najboljeg na terenu, uvesti Josipa Golubara. Čvrsta i kompaktna obrana Varaždina prisilila je Dinamo na mnogo ubačaja koji nisu bili opasni po domaća vrata. Tanki su bili živci gostiju koji su sve više pokazivali nervozu. Gostujući vratar Dino Perić dobio je žuti karton nakon bespotrebnog ulaska u raspravu s glavnim sucem Majstorovićem iz Splita. Minutu kasnije gosti imaju priliku iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara iskosa, ali loptu preko gola šalje Plantak.

Do kraja utakmice mogli su domaćini povećati vodstvo, ali dobar udarac Kolarića odlazi pored vratnice. Imali su i gosti svoju priliku iz kornera, ali Nevistić je ponovno siguran. Nedugo nakon toga sudac Majstorović označio je kraj utakmice.

Bio je ovo ligaški debi Maria Kovačevića na klupi Varaždina kao i prva pobjeda i veliki skalp u 2. HNL.

– Čestitam Dinamovim igračima koji su zasluženo prvi te smo mi morali igrati na način na koji smo igrali. Prilagodili smo im se i u prvom poluvremena smo dobro odigrali, prvi gol nas je digao, a šlag na tortu bio je i drugi. 2:0 na poluvremenu zna biti varljivo te sam na to pripremio igrače u svlačionici. Mi se u drugom poluvremenu nismo željeli braniti , već nas je Dinamo na to natjerao. Ipak, pobijedili smo i čestitam svojim dečkima – zaključio je Kastelov nasljednik.

Trener gostiju Igor Jovičević nije bio nezadovoljan igrom svoje ekipe, ali svjestan je kako moraju poraditi na realizaciji.

– Čestitam ekipi Varaždina na pobjedi. Prvi poraz, sigurno ne i zadnji – moramo ga prihvatiti i iz njega izvući najdublju analizu toga što nije bilo pravilno. U igračkom dijelu imali smo premoć i posjed lopte te smo pokušavali protiv guste obrane Varaždina pronaći prostora, no u tome nismo uspjeli. Prvi gol dao im je krila, a drugi gol usmjerio je utakmicu u njihov uski blok i brzu tranziciju u dugom poluvremenu. U svakom slučaju moramo raditi na korekciji grešaka i realizaciji stvorenih šansi – rekao je Jovičević.

Sastavi:

NK VARAŽDIN: Nevistić, Težak, Ćelić, Glavica (70. Golubar), Sačer (86. Jagačić), Mesarić, Kolarić, Hranilović, Šimek (C), Senić, Kabiru (80. Bamidele)

GNK DINAMO II: Horkaš – Perković, Čabraja, Plantak, Stolnik (C), Perić, Špikić (45. Čuže), Muhar, Božić (74. Čengić), Cekici, Miklić (65. Jurilj)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije