2. HNL Kastel: ‘Ova tri boda motiv su za novu pobjedu’

Na jučerašnjem susretu u Sigetu, NK Varaždin je upisao prvu pobjedu u 2. HNL. U jednoj ‘tvrdoj’ utakmici varaždinski su nogometaši dominirali, ali sve do 89. minute imali su njima već dobro poznati rezultat 1:1. Nasreću, zabili su pogodak i put Varaždina krenuli s 3 boda u džepu. Strateg varaždinskog drugoligaša zadovoljan je s tri boda i napretkom svoje ekipe.

> POBJEDA Nogometaši Varaždina slavili golom Erića u posljednjim minutama

– Jedna zahtjevna utakmica, kako za nas, tako i za Dragovoljac. Oni su u dvije utakmice imali jedan, a mi dva boda te je samim time ova utakmica mnogo značila za obje ekipe. Dragovoljac je bio dobro organiziran protivnik – imaju specifično otvaranje po desnoj strani te im je to težište igre. Međutim, mi smo to dobro zatvorili i parirali im u tom dijelu. Što se tiče igre, tu smo bili dominantni, a pogodak smo primili iz vlastite greške nakon kornera. Ipak, najbitnije je da smo poslije toga gola nastavili igrati i stvarati prilike te smo zadnjih dvadeset minuta utakmice bili jedina ekipa na terenu. Ekipa Dragovoljca totalno se povukla, a mi smo propuštali svoje šanse. Okrunili smo dominaciju kasnim pogotkom nakon što je Erić iskoristio pogrešku domaćeg vratara i spremio loptu u mrežu – rekao je trener Varaždina Kastel.

Na stadionu Stjepana Spajića nastupio je i Igor Prahić, ovoljetna transfer-bomba u redovima Varaždina te je pokazao kako može igrati na najvišoj razini.

– Igor nam je donio jednu dimenziju više te je pokazao kako je pravo pojačanje za ovu ekipu. Iako još nije fizički dovoljno spreman, odigrao je ovu utakmicu ‘s pola gasa’, postavio se autoritativno na terenu i bio je vođa čime je unio potrebnu dodatnu mirnoću u zadnjoj liniji. S njim smo dobili jako puno u fazi obrane, ali i u mirnoći ekipe – zaključio je strateg varaždinskih nogometaša.

Pred Varaždinom je domaća utakmica protiv poznato neugodnih Sesveta. Susret će se odigrati pod svjetlima reflektora u nedjelju, 3. rujna, na Gradskom stadionu u Varaždinu s početkom u 20 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije