POBJEDA Nogometaši Varaždina slavili golom Erića u posljednjim minutama

Nogometaši Varaždina u trećem kolu 2. HNL stigli su do svoje prve pobjede, golom Nenada Erića u posljednjim trenucima susreta na gostovanju u Sigetu kod Hrvatskog Dragovoljca.

Utakmicu su varaždinski nogometaši odlično otvorili, ranim pogotkom već u 13. minuti, kada je Domagoj Drožđek izravno iz slobodnog udarca iznenadio vratara domaćina.

Imali su igrači Zorana Kastela kontrolu nad utakmicom, a po prvi puta je zaigrao i Igor Prahić, koji bi trebao biti veliko pojačanje u obrani varaždinskih nogometaša. Gol Drožđeka bio je ujedno i jedini pogodak u prvom dijelu, a gosti su na početku nastavka pritisnuli na gol Nevistića, no njihovi pritisci su bili uglavnom bez većih opasnosti.

Ipak, sredinom drugog dijela, stigli su do izjednačujućeg pogotka, nakon kornera u 68. minuti, a strijelac je bio Mirko Barišić. Izjednačujući pogodak motivirao je goste da još više ‘jurnu’ prema golu ‘dragovoljaca’, ali prigode su uglavnom završavale izvan okvira ili obranama vratara domaćih.

I kada se već činilo da će se ponoviti Novigrad i Kustošija, gdje je Varaždin vodio, pa na kraju remizirao, na sceni se ukazao Nenad Erić, i u 89. minuti pogodio za konačnih 1:2. Nedugo potom sudac je označio kraj susreta, za veliko slavlje NK Varaždina.

– Teška i zahtjevna utakmica gdje smo vodili 1:0 i zatim dobili gol iz kornera na drugu stativu. Nakon toga smo dobro reagirali i nastavili igrati. Zadnjih 15 minuta totalno smo izdominirali te smo promašili neke šanse koje je nemoguće promašiti – Glavica je izašao sam na golmana, na dva metra od gola moji igrači su driblali. Ipak, zabili smo taj gol u 89. minuti i na kraju zasluženo slavili. Žao nam je što smo prošlo kolo kiksali , ali nadam se da je dečkima ova prva pobjeda u drugoj ligi motiv za još bolji nastup u nedjelju protiv Sesveta – rekao je trener Zoran Kastel

Važna i velika pobjeda NK Varaždina, uoči nedjeljnog derbija protiv Sesveta, koji će biti od velike važnosti za usmjeravanje daljnjeg tijeka sezone.

Rezultati 3. kola: Hrvatski Dragovoljac – Varaždin 1:2, Lučko – Novigrad 0:2, HNK Gorica – Dugopolje 2:1, Solin – Šibenik s.d.d. 2:1, HNK Hajduk II – GNK Dinamo II 0:1, Kustošija – Sesvete 0:1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije