FINALE FINALA Sara Kolak večeras napada mali dijamant, ali uz bolan lakat

Večeras će u Zürichu (početak u 19.25 sati) Sara Kolak pokušati osvojiti svoj prvi dijamant u bacanju koplja.

Večeras je finale finala za prve 24 discipline Dijamantne lige. Sandra Perković svoj finale ima tek nakon Hanžeka, 1. rujna u Bruxellesu.

– Ne znam kakvo je vrijeme u Zürichu jer sam na Braču gdje su 33 Celzijeva stupnjeva – iznenadio nas je jučer javljanjem Andrej Hajnšek, Sarin trener.

Pa zar niste sa Sarom u Švicarskoj?

– Ne, ona je sama otputovala. Ali, ne brinite se, dolazim danas direktno iz Splita u Zürich – naglasio je Andrej.

U finalu bacanja koplja, uz Saru Kolak, nastupit će Čehinja Barbora Špotakova, aktualna svjetska prvakinja, Letonka Madara Palameika, Švicarka Geraldine Ruckstuhl, Kanađanka Elizabeth Gleadale, Australka Keisey-Lee Roberts, Bjeloruskinja Tatjana Haladovič, Amerikanka Kara Winger i Slovenka Martina Ratej.

Nema Kineskinja Li i Lyu, druge i treće sa Svjetskog prvenstva. Nema ih jer se nisu kvalificirale za finale Dijamantne lige. A nisu se kvalificirale jer nijedna nije nastupila ni na jednom ovogodišnjem mitingu.

One su se spremale samo za Svjetsko prvenstvo. Rizik im se isplatio, na štetu naše Sare Kolak koja je u Londonu bila odmah iza njih dvije, na četvrtom mjestu.

– U Zürichu sve kreće od nule. Zaboravljaju se bodovi s prethodnih mitinga. Ne znam što bih mogao očekivati. Saru i dalje boli lakat od nastupa na SP-u, tako da smo na treninzima samo radili vježbe za noge. Nismo napravili nijedan bacački trening. Lakat je sad već puno bolje nego prije desetak dana. Ništa, vidjet ćemo gdje smo trenutačno – rekao je Hajnšek.

Sara je u kvalifikacijama skupila 21 bod, sedam manje od najbolje u kvalifikacijama Barbore Špotakove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije