RUKOMET Vidovec u subotu dočekuje slavni banjalučki Borac

Rukometaši Vidovca nalaze se pred početkom nove sezone u 1. HRL, drugoj od ulaska u ovaj rang natjecanja, a, kao i obično kada je vidovečki rukometni prvoligaš u pitanju, pripreme se odrađuju utakmicama protiv respektabilnih klubova. Nakon susjeda Jeruzalem Ormoža i GRK Varaždina, u goste im u subotu u 19 sati stiže i veliki banjalučki Borac, danas pod nazivm RK Borac m:tel.

Radi se o jednom od najtrofejnijih klubova s prostora bivše Jugoslavije, institucija rukometa, a u protekloj sezoni je RK Borac m:tel bio i prvak Bosne i Hercegovine. U prilog velikoj rukometnoj tradiciji banjalučkog Borca najbolje govori da je to klub u kojem su ponikli ili se afirmirali Abas Arslanagić, Zlatan Arnautović, Zlatko Saračević, Irfan Smailagić, Božidar Jović, kratko su tamo igrali i Patrik Čavar i Istok Puc, prije prelaska u Zagreb, a posljednje veliko ime iz škole banjalučkog Borca je slavni vratar Danijel Šarić, katarski reprezentativac.

I danas sastav Borca izaziva respekt, a ove godine čekaju ih izazovi u europskim natjecanjima, kao i domaćem prvenstvu, stoga ne treba sumnjati da će ‘veliki’ Borac privući veliki broj gledatelja u vidovečku dvoranu.

U odnosu na prošlu godinu sastav Vidovca pojačali su Trojko i Hirš, koji su stigli iz premijerligaša Varaždina te Filip Goričanec, koji je posljednje igrao u Zagorici, inače Međimurac. Redove kluba napustili su Lovrenčić, Horenec i Minđek, a trener je i dalje Igor Senečić.

Natjecanje u 1. HRL Sjever Vidovec će započeti 16. rujna, a prvo kolo dovodi u Vidovec ekipu drugu ekipu PPD Zagreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije