KUP Nedeljančani uoči Unešića: Želimo proći u kupu, da dođe neki ‘veliki’ klub

Prošla je sezona za NK Nedeljanec bila veoma uspješna. Završili su je na šestom mjestu Međužupanijske lige Čakovec Varaždin, dok su u Županijskom kupu u finalu pokleknuli pred, ipak prejakim, Varaždinom.

Već od početka lamnjkog natjecanja, od prve utakmice kupa, pokazali kako imaju cilj – plasman u finale. U prvom su kolu pregazili Omladinac rezultatom 10:1, zatim su u drugom kolu Mladost (SP) ispratili s ‘petardom’ (5:0). U trećem su kolu pobijedili Budućnost rezultatom 3:0 te su u četvrtom kolu sa 1:2 na gostujućem terenu porazili Bednju. Polufinale im je donijelo dva susreta protiv Novog Marofa – u oba je susreta Nedeljanec slavio identičnim rezultatom 2:0 (0:2). Znali su tada Nedeljančani kako su ostvarili plasman u pretkolo Hrvatskog kupa, ali kad su već došli do finala, želja za pobjedom bila je velika. Ipak, to je ostala samo želja. Varaždin je rutinski slavio u dvije finalne utakmice – ona u Nedeljancu završila je rezultatom 0:2, a ona u Varaždinu s 3:0 u korist Varaždina.

Bilo kako bilo, plasman u pretkolo Hrvatskog kupa veliki je uspjeh te su se Nedeljančani odlučili posvetiti pripremama za novu sezonu kako bi ostvarili što bolji plasman kako u ligi, tako i u Kupu. Ždrijeb prvog pretkola poslao je Nedeljanec u Unešić, na gostovanje kod NK Zagore, člana 3. HNL Jug. Poznato je kako su nogometaši Nedeljanca prava ‘klapa’ te je to ono što ponekad znači više od nogometne kvalitete. Jedan član ‘klape’ je i Dominik Matučec koji je iznio očekivanja za spomenuto gostovanje.

– Otprilike znamo kakva nas ekipa očekuje u Unešiću. Ipak, smatram kako nam to ne znači previše jer mi znamo koji je naš cilj i tko god nam stane na put taj će cilj biti isti – dati sve od sebe. Znamo koliko ova utakmica znači nama, ljudima u klubu, ali i našim navijačima jer pobjeda u pretkolu donosi nam mnogo dobrih stvari. Voljeli bismo sačuvati mrežu u prvih 15 minuta te tako nadvladati početnu nervozu, a poslije kako bude, lopta je okrugla – rekao je igrač Nedeljanca.

Velik udio u uspjehu kluba, osim igrača, imao je i strateg Nedeljanca Damir Maretić. Ovaj je Splićanin, poznat po posebnom odnosu s igračima te je omiljen u klupskoj svlačionici. Prije putovanja u Unešić, Maretić je rekao da je njegova momčad spremna za utakmicu.

– Očekivanja su velika. Ulazak među 64 ekipe u Hrvatskom kupu je velika stvar, dok bi ulazak među 32 bio još veća. Također, to bi značilo da će u Nedeljanec doći zvučniji protivnik. Što se tiče same utakmice, idemo pokušati iznenaditi domaćina koji je u ovoj utakmici mali favorit. Nažalost, prije sedam dana ostali smo bez Marka Kovačića koji je otišao raditi u Njemačku, ali ostatak ekipe je na okupu te su spremni dati svoj maksimum koji će donijeti rezultat – zaključio je Maretić

Nedeljanec je poznat po statusu jednog od najnogometnijih sela u okolici Varaždina. Tamo su prve korake napravili danas poznati igrači poput Marka Roga i Josipa Brezovca. Nedeljančani imaju i veoma strastvene navijače, a parola ‘Nedeljanec je bol’ dobro je poznata u varaždinskim nogometnim krugovima. Osim igrača, put Unešića krenut će i pedesetak navijača, što klupskim autobusom, što u vlastitom aranžmanu. Tako će Nedeljančani i na gostujućem terenu imati podršku onih najvjernijih.

Utakmica u Unešiću na rasporedu je u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 16 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije