STRELIČARSTVO Amanda Mlinarić osvojila dvije bronce na Europskom juniorskom kupu

Amanda Mlinarić, učenica 2.S razreda Druge gimnazije Varaždin izvrsno je odradila nastup na finalu streličarskog Europskog juniorskog kupa za 2017. godinu.

Unatoč kvaru na opremi i vjetru koji je konstantno puhao u Poreču, Amanda je vrlo dobro ispucala kvalifikacije, te je u sveukupnom poretku kupa osvojila brončanu medalju za ovu godinu.

U nastavku natjecanja, u eliminacijskom dijelu Amanda je također bila odlična, uspjela je dogurati do borbi za medalje, gdje je na kraju završila u borbi za 3. mjesto. U možda najdramatičnijem raspucavanju cijelog finala, Amanda je uspjela u shot-off gađanju (jedna strijela nakon izjednačenog rezultata) pogoditi čisti ‘X’ i tako osvojiti i drugu broncu za Hrvatsku.

Ovo je Amandi peto sudjelovanje na najelitnijem takmičenju za mlade streličare u Europi, a osvojila je dva srebra i dvije bronce. Jednom je bila četvrtoplasirana, a još je uvijek jedna od najmlađih streličarki u svojoj kategoriji.

Uz ove dvije bronce, Amanda je ove godine oborila i dva svjetska rekorda, a očekuje ju još i Svjetsko prvenstvo u metnom streličarstvu i Europsko u field gađanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije