MEMORIJALNI TURNIR Trgovački centri Lexi pobjednik nogometnog turnira u Bedencu

Momčad Trgovački centri Lexi pobjednik je 14. Memorijalnog turnira sjećanja na Tomu Petaka Trenera i Igora Huđa, momčadi Klesarstvo Martinčević pripalo je drugo, a Caffe baru Passenger, treće mjesto.

Na turniru je sudjelovalo devet momčadi, koje su najprije igrale u tri skupine po tri, sustavom ‘svatko sa svakim’, nakon čega su prva i druga iz svake skupine, ukupno šest, ostvarile plasman u poluzavršnicu, gdje su se igrale tri utakmice.

U njima je branitelj naslova Klesarstvo Martinčević s minimalnih 1:0 pobijedio Remetinec, Trgovački centri Lexi su sa 3:2 bili bolji od Jasen Jesenja, dok je Caffe bar Passenger pobijedio Drvodjelac rezultatom 2:1.

U finalnom razigravanju za pobjednika turnira, koje se igralo ‘trokružnim’sustavom, Trgovački centri Lexi pobijedili su Klesarstvo Martinčević sa 1:0, a sa Caffe barom Passenger odigrali 0:0, te sa četiri osvojena boda stigli do titule pobjednika turnira.

Drugo mjesto osvojila je momčad Klesarstvo Martinčević sa 3 boda, zahvaljujući pobjedi nad Caffe barom Passenger, koji si s jednim bodom osvojio 3. mjesto.

Najbolji strijelac turnira je Tomica Korpar iz momčadi Klesarstvo Martinčević, a najboljim je vratarom proglašen Danijel Posavec iz pobjedničkog tima Trgovački centri Lexi.

Za osvojeno prvo mjesto Trgovački centri Lexi primili su prijelazni pokal i pokal u trajno vlasništvo, te novčanu nagradu, a pokale u trajno vlasništvo i novčane nagrade primili su i drugoplasirano Klesarstvo Martinčević te treći Caffe bar Passenger.

Tomo Petak Trener bio je istinski nogometni ‘fan’, sigurno jedan od najvećih zaljubljenika u taj sport, ne samo u rodnom Bedencu, već u cijeloj cijeloj ivanečkoj regiji, pa i šire.

Iako zbog narušena zdravlja nikada nije ozbiljno zaigrao nogomet, svoje je sumještane, malonogometnu momčad iz Bedenca, koja je u osamdesetima često bila najbolja na malonogometnim prvenstvima i brojnim turnirima diljem bivše Općine Ivanec, redovito pratio – biciklom.

A koliko je volio svoje ‘dečke z Bedenca’, dokaz je da je čak i na rekreativne utakmice koje su se igrale na terenu u Bedencu, on gotovo u pravilu prvi stigao i čekao da se okupe igrači, njegovi susjedi i prijatelji, kako bi uživao gledajući ih dok trče za loptom.

Nogomet je za Trenera uistinu bio ‘više od života’, što dokazuju povijesne činjenice kako je na utakmice omiljenog mu Varteksa, još u vremenima dok je varaždinski klub igrao u regionalnim natjecanjima bivše države, redovno putovao Bedencom u Varaždin svojim biciklom, što je oko 60 kilometara u oba pravca.

Posebno se veselio vremenima kada je Varteks igrao prvu ligu, što ga je ispunjavalo ponosom, i tada je, iako sve slabijeg zdravlja, na utakmice putovao vlakom da bi bodrio svoj najdraži klub. I tako sve do svoje smrti, 2003. godine.

Turnir su njemu u čast pokrenuli su 2004. godine upravo oni uz koje je proveo najviše sretnih trenutaka u životu, njegovi malonogometaši iz Bedenca.

Tradiciju održava generacija mladih iz Bedenca, čiji je član bio i Igor Huđ, sve do svoje tragične smrti 2012. godine u dobi od samo 20 godina.

Ovim turnirom, održava se i sjećanje na Igora.

Inače, pobjednik prvog turnira koji se 2014. igrao u čast Trenera, bila je ivanečka momčad SPC Tyrel-Hyundai, voditelja Dražena Gečeka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije