TRIATLON Karla Čović: ‘Ove sam godine odlučila uzeti medalju i uspjela sam!’

Samo rijetki izdrže ono što je proteklog vikenda doživjela varaždinska triatlonka Karla Čović. Ona je i ove godine u austrijskom Bad Blumau sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u ultra triple Ironmanu te osvojila odlično treće mjesto!

> Karla Čović završila trostruki ultra triatlon i osvojila brončanu medalju!

– S prijateljicom Biljanom Cmrečki, koja mi je velika podrška na takvim natjecanjima, u Austriju sam stigla u četvrtak. Tamo smo postavile tendu, šatore, kamp, otišle na kupanje, prijavu i tehnički sastanak – opisala je Karla.

Početak natjecanja, nastavlja Karla, bio je u petak u 7 sati, a najprije je na rasporedu bilo plivanje 11,4 kilometara u bazenu.

– Jedina sam plivala bez neoprenskog odijela, bez odmora. Natjecatelji inače često stanu radi uzimanja tekućine i energetskih dodataka. Isplivala sam za 4:06:40.

Nakon što je svladala vodenu trasu, odmah je sjela na bicikl, nakon čega je pred njom bilo savladavanje 540 kilometara.

– Jedan krug je dužine 2,7 kilometara, a morala sam odvoziti njih 200. Krenula sam voziti po suncu, a nakon toga je došlo nevrijeme s tučom. Vozimo svi bez stajanja. Zima mi je, ali kaj sad? – opisala je Karla.

Unatoč naporu bilo je i smiješnih trenutaka.

– Pored svih detalja oko kojih je brinula moja prijateljica Biljana meni je najvažnije pitanje bilo: ‘Čuješ, slikaš kaj?’, na to što je ona odgovorila: ‘Baš i nisam u mogućnosti jer već 3 sata držim tendu da ne odleti u kuruzu!’

Bilo je i kriznih momenata

U petak navečer Karli je stiglo pojačanje – Josip Šopar i Nikola Podhraški. Ovakve se dionice ne odrađuju u jednom komadu, no Karla za vrijeme trajanja biciklističke dionice nije oka sklopila.

– Na jedenje i grijanje u vreći i šatoru, bez spavanja, potrošila sam 26.34.29 sati.

Nakon bicikliranja uslijedio je prvi maraton, koji je Karla, kako kaže, ‘rasturila’.

– U drugom maratonu kroz noć krenuli su standardni problemi – ne vidim, spava mi se. Otišla sam sat vremena odspavati, Biljana me probudila i doslovce natjerala dalje. Trčala je i hodala ispred mene cijelu noć, a ja je nisam mogla stići, doslovno sam hodala sa zatvorenim očima te čekala da padnem u obližnje jezero kako bi se probudila – opisuje Karla.

Nije ni pomišljala odustati

Jutarnju dionicu maratona s njom su odradili Josip i Nikola.

– Kod trećeg maratona koji se trčao po danu smetale su mi vrućine od 36 stupnjeva. Čuvala sam snagu za sprint zadnjih 15 kilometara, a moja podrška je mislila da sam luda. No uspjela sam, a ‘podivljala’ sam kad su organizatori pustili moju omiljenu pjesmu ‘Računajte na nas – Zaklonišče Prepeva’ – rekla je Karla koja je tada bila najjača te sretno i ponosno ušla u cilj.

– Trčanje od 126.6 kilometara odradila sam za 25.10.02, a ukupno vrijeme u kojem sam savladala triatlon iznosilo je 56.53.46, sa samo sat vremena spavanja. Osim mene nastupile su još dvije žene, a ja sam osvojila brončanu medalju. Ovaj put je cilj bio uzeti medalju, a ne samo završiti – otkrila je Karla, dodavši da to sve ne bi bilo moguće bez podrške njenih prijatelja.

Valja dodati kako su žene koje su zauzele prvo i drugo mjesto profesionalne sportašice koje mnogo vremena provedu trenirajući, dok je Karla zaposlena te se priprema kad joj radne obveze to dopuštaju.

– Često radim dvokratno, tako da nije uvijek lako uskladiti treninge, a uz to nemam nikakve sponzore već se financiram vlastitim sredstvima – napomenula je.

Iako je bilo teških trenutaka rekla je kako ‘odustala ne bi ni da ima slomljenu nogu’.

– Sve je prošlo nekako bezbolno, uz puno zabave i smijeha. Od ozljeda imam jedino žuljeve. Puno lakše sam ovaj triatlon riješila nego prošlogodišnji – istaknula je Karla uz zahvalu tati, psu Fumi Ironu, supporterima Biljani Cmrečki, Josipu Šoparu, Nikoli Podhraškom, bike serviseru Ivoru Fischeru i svima vama koji u nju vjeruju.

Nakon brojnih poziva i poruka podrške i čestitki pred Karlom je novi izazov – Ironman koji je na rasporedu 29. srpnja u Mađarskoj. Ne sumnjamo da će i taj izazov uspješno svladati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije