Runac: ‘NK Varteks igrat će na Slobodi, dok će NK Varaždin igrati na Varteksu’

Nogometni klub Varteks u narednoj će sezoni utakmice 3. Hrvatske nogometne lige igrati na stadionu Sloboda, dok će NK Varaždin svoje utakmice, u 2. Hrvatskoj nogometnoj ligi, igrati na stadionu Varteksa u Zagrebačkoj ulici. Takva odluka jednogasno je donesena na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga, a potvrdio nam ju je i predsjednik Zajednice sportskih udruga Alen Runac.

– Temeljem preporuke stručnih službi odlučeno je da se stadion Varteks da na korištenje Nogometnom klubu Varaždin za igranje 2. HNL, a stadion Sloboda daje Nogometnom klubu Varteks za igranje 3. HNL. Smatram kako smo našim klubovima uspjeli osigurati fantastične uvjete, moramo biti svjesni da takve uvjete ima rijetko koji klub u tim ligama – kazao je Alen Runac.

> OTVORENO White Stonesi Čehoku: ‘Uskratili ste korištenje stadiona – građanima’

No stadion Sloboda NK Varteksu služit će samo za igranje utakmica 3. Hrvatske nogometne lige, dok će sve ostalo i dalje raditi u Jalkovcu.

– NK Varteks je dobio na upravljanje Jalkovec i oni tamo imaju svoje prostorije i teren. Na Slobodu ih ne možemo preseliti jer je tamo atletski klub i nogomet. Znači, samo igranje 3. Hrvatske nogometne lige.

Igranje oba kluba na stadionu Varteksa Runac ne smatra opravdanim.

– Ako imamo dva stadiona, zašto da igramo samo na jednom, a da drugi, koji zadovoljava uvjete, bude prazan? Govorim sa stajališta struke. Oni koji se žele baviti politikom neka se bave politikom. Ako se želimo baviti sportom, onda idemo gledati sa stručne strane kakvi su to uvjeti, a to će vam potvrditi svatko tko se imalo razumije u sport – zaključio je Runac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije