Preminuo Željko ‘Braco’ Golik, neumorni sportski radnik i vrhunski trener

Danas u popodnevnim satima u 63. godini života prestalo je kucati srce Željka Golika, trenera Ženskog rukometnog kluba Zrinski iz Čakovca, i bivšeg trenera i sportskog direkora Koke, Perutnine Pipo IPC-a i Varteks Di Caprija.

Preminuo je, kako saznajemo, iznenada kod vikendice u Polevama.

Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec član je Prve hrvatske rukometne lige, a ekipa je igrala odličan rukomet upravo zahvaljujući sjajnom treneru. Za predan i dugogodišnji uspješan rad ove mu je godine Rukometni savez Međimurja dodijelio nagradu za trenera godine.

U svojoj bogatoj sportskoj karijeri uz Zrinskice trenirao je brojne muške i ženske ekipe s područja sjevera Hrvatske kao što su Koka, Perutnina Pipo IPC i Varteks Di Caprio. Od varaždinskih klubova najdublji trag ostavio u ŽRK Koka, gdje je bio čak i sportski direktor, ali se ipak vratio u Međimurje.

Ovo je zasigurno veliki gubitak za čakovečki rukometni klub, ali i međimurski, varaždinski i hrvatski rukomet.

– Najbolji trener muškog i ženskog rukometa kojeg je Međimurje imalo! Počivaj u miru Braco! – jedna je od poruka na društvenim mrežema.

Željko ‘Braco’ Golik ostat će upamćem po tome što je u svakoj sredini ostvario odličan rezultat, ali i ostavio dubok trag, trenerski, organizacijski i ljudski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije