FINALE KUPA Rijeka slavi! S tri pogotka svladali Dinamo u Varaždinu!

Rijeka je uzela i drugu krunu! Iako je u zadnjem kolu Prve hrvatske nogometne lige poražena od Dinama, danas je u Varaždinu pobijedila 3:1!

Na početku utakmice Rijeka je imala prvi pokušaj na utakmici, ali je Zagorac dobro reagirao i izbio loptu, Schildenfeld je izbio loptu petom, prošlo je blizu gola Zagorca.

U 9. minuti Gavranović je zabio, no gol je opravdano poništen zbog zaleđa.

Sjajna akcija Rijeke, Mišić je odlično ‘vanjskom’ proigrao Gavranovića koji je tukao isprve, ali Zagorac brani.

U 13. minuti 13′ nova prilika za Rijeku, Gavranović je uspio iščeprkati lopti u Dinamovu šesnaestercu i pucati, ali nije dobro zahvatio loptu.

U 24. minuti Andrijašević je tukao iskosa, Lešković to blokirao, ali lopta se vratila Franku koji je proslijedio Gavranoviću. Napadač Rijeke stajao je na 10-ak metara i matirao Zagorca. Rijeka zasluženo vodi.

Soudani je dobro primio loptu, pokušao prebaciti Prskala, ali je promašio gol. Prvi pokušaj modrih danas, još su bez udarca u okvir.

U 37. minuti strijelac Olmo zabio je gol. Matel je ubacio, a lopta je nakon odbijanca od Leškovića stigla do Olma koji je snažnim udarcem izjednačio. Loša reakcija obrane Rijeke i gol iz prvog udarca u okvir Dinama.

Na kraju prvog poluvremena Rijeka je bila bolja i imala nekoliko prilika, no Dinamo je uspio izjednačiti i na poluvrijeme se odlazi s 1:1.

U 47. minuti Mišić je sjajno nabacio iz kornera, a Gavranović dočekao loptu na drugoj vratnici i glavom je proslijedio u mrežu. Rijeka opet vodi.

Prilika za Dinamo u 57. minuti. Olmo i Pavičić ispremiješali su obranu Rijeke, lopta je došla do Soudanija koji tuče i – pogađa gredu. Odbila se do Gojaka koji je pokušao glavom, ali je prošlo pored gola.

Sudac oštetio Rijeku. Hodžić je udario Vešovića laktom, ali mu Vučemilović nije pokazao ni žuti karton. Hodžić već ima žuti od ranije tako da je trebao biti iskjučen.

Gol za Rijeku u 72. minuti, Župarić je zabio iz okreta i Rijeka ima veliku prednost. Prilika za Dinamo. Hodžić je imao zicer, ali je Prskalo uspio obraniti njegov udarac.

Mijenjaju oba trenera. Čanađija umjesto Gorgona kod Rijeke, a Henriquez za Hodžića kod Dinama.

Na kraju Rijeka je slavila s 3:1 i osvojila dvostruku krunu, a Dinamo je ostao bez trofeja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije