NK Varaždin uvjerljivo potvrdio status nogometnog gazde u gradu!

Uzvrat polufinala županijskog nogometnog kupa

Nogometaši Varaždina bili su uvjerljivi u uzvratnoj utakmici polufinala kupa ŽNS Varaždin.

Rezultatom 4:0 (ukupno 5:1) plasirali su se u finale ovog natjecanja u kojem će im protivnik biti Nedjeljanec, koji je u poluzavršnici preskočio Novi Marof.

Budući drugoligaš od početka je krenuo furiozno protiv Bumbara kod kojih je od početka bio vidljiv prevelik rispekt prema višerangiranim nogometnim kolegama.

U prvih 15 minuta Varteksovi su nogometaši neshvatljivo poklanjali lopte igračima Varaždina na najosjetljivijem dijelu terena, tridesetak metara od vlastitog gola.

Upravo nakon jedne takve izgubljene lopte Soksera, Jertec je prošao kroz sredinu Varteksove obrane i naciljao filigranski točno od lijeve stative Drevenova gola za početnih 1:0.

Deset minuta kasnije gotovo identična situacija, Jertec je primio loptu dvadesetak metara od gola, prošetao kroz obranu kao kroz švicarski sir i pogodio desno ‘malu mrežicu’ Drevena.

Šest minuta kasnije raspalio je i Drožđek tik uz stativu što je bila najava trećeg pogotka. Bivši igrač Borussije Dortmund raspalio je s 25 metara, a lopta je u luku odsjela u Drevenovim rašljama.

Samo dvije minute kasnije Drožđek je još jednom oštro zapucao, ovaj puta prizemno, Dreven je sada bio spreman. Dvije minute prije odmora pokušao je i Kresinger glavom.

Što se Varteksa tiče tek jedan pokušaj Medveda i jedan slobodnjak koji je mirisao na opasnost.

U drugom poluvremenu slična slika, iako su Spasić i Medved pokušavali krojiti neku opasnost za gol Varaždina.

Ništa ozbiljnije, upravo suprotno, Šimek je odmah na poetku drugog dijela ‘protegnuo’ Drevena, a onda je u 60. minuti Jertec još jednom bravurom položio Drevena na leđa, a lopta je ušetala po sredini gola za visokih 4:0.

Dvije minute kasnije najbolji igrač Varaždina izašao je iz igre uz ovacije onog dijela publike naklonjenog momčadi u plavom.

U posljednjih pola sata igra se prilično umirila, kao da su se i jedni i drugi pomirili trenutačnim rezultatom.

Doduše, u samoj završnici mogao se proslaviti Urlić, međutim u dvije jako dobre prilike iskusni Dreven izašao je kao pobjednik.

Ostalo je 4:0 za uvjerljiv prolaz Varaždina u finale kupa s Nedjeljancem.

– Na vrijeme smo zabili vodeći pogodak, iako moram priznati da nisam zadovoljan, jer kad imaš protivnika na konopima treba završiti posao. Ipak drugi je gol stigao na vrijeme, nakon čega nam je bilo puno lakše. Bilo je krasno igrati u ovakvoj atmosferi uz glasno navijanje. Jedva čekam da se navijači vrate na stadion – rekao je Zoran Kastel, trener Varaždina.

Izet Terzić, trener Varteksa, kaže kako je ipak pobijedila bolja momčad.

– Nismo ušli kako treba u utakmicu, ovakve greške kakve su se nama događale ozbiljna si ekipa ne smije priuštiti. Čestitke Varaždinu, zaslužili su finale.

Dario Jertec, trostruki strijelac Varaždina kaže kako su pokazali da su kvalitetnija momčad.

– Ovo je za nas bila važna utakmica, budući da plasman u finale županijskog kupa znači i plasman u završnicu Hrvatskog nogometnog kupa. Čestitke navijačima, uvijek je lijepo igrati uz popunjene tribine i glasno navijanje.

Borna Radić, kapetan Varteksa, rekao je kako nije bila ni taktika ni plan da u utakicu uđu bojažljivo kao što su ušli, međutim, kaže, takav se dan dogodi.

– Ovo nije bilo izdanje kakvo smo mi u stanju pružiti, šteta što se dogodilo baš danas, Varaždinu iskrene čestitke.

Varaždin – Varteks (poluvrijeme 3:0)

Varaždin stadion SC Sloboda – gledatelja 1200, sudac Mario Zebec (Cestica), pomoćnici Rohtek i Hantak.

Strijelci – 1:0 Jertec (15.), 2:0 Jertec (26.), 3:0 Drožđek (36.), 4:0 Jertec (60.)

Varaždin – Gavranović (od 78. Galoši), Sambolec, Jagačić, Novoselec, Vuk (od 74. Urlić), Šafarić (od 66. Modrić), Jertec (od 62. Havelka), Šimek, Drožđek, Kolarić, Kresinger (od 46. Antolek), trener Zoran Kastel.

Varteks – Dreven, Prahić (od 50. Jurić), Turković, Radić, Kuhta, Nježić (od 72. Petric), Broz, Spasić (od 60. Kuhar), Harmicar (od 85. Pakšec), Sokser, Medved, trener Izet Perzić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije