Dalić i Besek složni: ‘Rijeka je zaslužila biti prvak, sazreli su u svemu’

Deset godina trajala je Dinamova dominacija u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, no Rijeka je uspjela zaustaviti taj niz. Da Rijeka zaslužuje titulu prvaka, potvrdila su nam i dva varaždinska nogometna stručnjaka, Dražen Besek i Zlatko Dalić.

– Rijeka je cijelu godinu igrala najbolji nogomet, stalno su bili na prvom mjestu i zaista su zaslužili taj trofej, od uprave, navijača i onih koji, naravno, igraju – kazao je Zlatko Dalić, koji je i sam, u svojem dijelu karijere, vodio NK Rijeku.

Stabilnost i konstanta

Kao najvažniju stavku u putu Rijeke do vrha istaknuo je odriješene ruke trenera Matjaža Keka i četiri godine neometanog rada.

– To je ono što hrvatskom nogometu fali. Stabilnost i konstanta. Kek je to imao, četiri godine slagao je momčad, uprava ga je pratila i naravno da je to rezultiralo osvajanjem prvenstva – istaknuo je Dalić.

Dodao je kako je ovo dobro za Hrvatski nogomet, no ipak nije riječ o nekoj velikoj prekretnici.

– Rijeka će sigurno zadržati svoj nivo, no teško da će neki drugi klubovi doći do te razine. Ostali klubovi moraju još puno toga uložiti kako bi dostigli Dinamo i Rijeku – zaključio je Dalić.

Zreli za velik rezultat

Kao i Dalić, Dražen Besek smatra kako je Rijeka potpuno zasluženo osvojila prvestvo.

– Nema ni jednog slova primjedbe. Pokazali su kontinuitet tokom cijelog prvenstva, jako dugo su imali seriju bez poraza, a kad se dogodio, protiv Lokomotive, nije ih poljuljao. Pokazali su da su zreli za veliki rezultat. Kao klub sazreli su u svemu – kazao je Besek.

Istaknuo je kako je Dinamo napravio puno grešaka, a Rijeka je to na najbolji mogući način iskoristila.

– Dinamo je osvojio prvenstvo deset puta zaredom, a to znači da nije imao pravog konkurenta. Rijeka se sad pokazala kompletnom na svim razinama – istaknuo je Besek.

Što se ostalih klubova tiče, ističe kako nitko klubovima u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi ne zabranjuje da se dobro organiziraju na svim razinama i pridruže se borbi za vrh.

Finale Kupa

I dok je Dinamo izgubio prvenstvo, još uvijek mu ostaje mogućnost da djelomično spasi sezonu osvajanjem Kupa.

Finale između Rijeke i Dinama igra se u Varaždinu, na Varteksovom stadionu, 31. svibnja.

> Finale Hrvatskog Kupa: Rijeka i Dinamo igrat će na varaždinskom stadionu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije