Varaždinci u utrci Wings for life postigli cilj – učinili svijet malo boljim!

Više od osam tisuća prijavljenih trkača u Hrvatskoj danas je u 13 sati u Zadru krenulo u utrku Wings for life, za one koji ne mogu.

Glavni je cilj utrke, koja se održavala istovremeno u 25 zemalja svijeta, prikupiti sredstva u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

> WINGS FOR LIFE Varaždinci u Zadru kreću na utrku za one koji ne mogu!

U organizaciji TK Marathona 95, Zajednice športskih udruga grada Varaždin i sponzora, 50-ak Varaždinaca, članovi TK Marathon 95, AK ‘Varaždin’ te ostali rekreativci krenuli su autobusom u Zadar.

Među njima su se našli i kolege novinari Lea Mrak, Nebojša Kalajdžija, Martina Konjević,i Goran Štimec, a bili su uz njih i te Suzana Varadin Kalajdžija i Tomislav Možanić te još mnoštvo trkača, među kojima je, pokazat će se kasnije, najbolji rezultat ostvario Tihomir Cenko

Zajedno s Varaždincima put Zadra također su krenuli i trkači iz Međimurja.

Utrka je počela s Foruma, nedaleko crkve sv. Donata. Staza se zatim penje prema Jadranskoj magistrali i pruža sve do Primoštena, ukupne dužine 100 kilometara.

Ciljne linije nema, pa ju zato završi baš svatko. Presretačko vozilo kreće 30 minuta nakon trkača, a kreće se određenom brzinom prema njima.

U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati pobjednici su Wings for Life World Run utrke.

Od kolega novinara najbrža je bila Lea Mrak, koja je istrčala je 24,88 kilometara, dok je Tihomir Cenko, član Atletskog kluba Varaždin, istrčao 42,03 kilometara.

Najbolji rezultat u Hrvatskoj ostvarili su Robert Radojković (65,53 km) i Željka Šaban (44,73 km), a na globalnoj razini Aron Anderson iz Švedske (92,14 km) te Dominika Stelmach iz Poljske (68,21 km).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije