Tour of Croatia kroz Ludbreg: Rogina i Đurasek u cilju u vremenu pobjednika!

Ukupno 20 ekipa i čak 156 biciklista startalo je danas u prvoj etapi utrke Tour of Croatia. Start je bio u Osijeku, a u 227 kilometara dugoj etapi prije nego li su vozači stigli na cilj u Koprivnicu, prošli su i kroz Ludbreg u našoj županiji.

Mnoštvo znatiželjnika okupilo se na ulicama Ludbrega i promatralo super-brze bicikliste koji su najveći aplauz i podstrek dobili jureći kroz krcati centralni ludbreški Trg Svetog Trojstva.

Utrka se prenosi u čak 177 zemalja svijeta, a izravno ide i na Eurosportu, tako da je to vrlo lijepa promocija za našu zemlju.
A na utrci sudjeluju i dva odlična varaždinska biciklista – Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek.

Rogina je kapetan slovenske ekipe Adria Mobil, a istu čast ima i Đurasek koji je od ove godine član ekipe UAD iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Obojica su inače hrvatski olimpijci, Đurasek je lani osvojio vrlo dobro 18. mjesto na cestovnoj utrci na Olimpijadi u Riju što je najbolji rezultat nekog biciklista iz Hrvatske svih vremena, a zadnji veliki uspjeh Rogina je ostvario 2015. kad je u Kini bio ukupni pobjednik utrke Tour of Qinghai.

A pobjednik prve etape Đurasekov je momčadski kolega, Talijan Sacha Modolo s vremenom 5:24:19, drugo mjesto uzeo je Rumunj Eduard Michael Grosu, a treći je bio pobjednikov sunarodnjak Nicolas Marini, svi u vremenu pobjednika.

Radoslav Rogina završio je etapu na 47., a Kristijan Đurasek na 89. mjestu, obojica sa 10 sekundi zaostatka za pobjednikom.
Najbolje plasirani hrvatski vozač bio je Bruno Maltar na 31. mjestu.

Sutra je na rasporedu 2. etapa utrke Trogir – Biokovo u dužini od 123 kilometra.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije