RITMIČKA GIMNASTIKA Vindijke uspješne i među ritmičarkama iz 21 zemlje

U dvorani SC Lučko, 8. i 9. travnja održano je najveće i najjače međunarodno natjecanje u ritmičkoj gimnastici u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina.

Organizator, GK Aura uspio je zahvaljujući velikom trudu i entuzijazmu svih u klubu okupiti velik broj natjecateljica iz čak 21 zemlje s 4 kontinenta.

Isticale su se Ruske natjecateljice, uz njih vrlo dobre Španjolke, Grkinje, Japanke i cijeli niz drugih vrlo dobrih djevojaka, a i u toj konkurenciji Vindijine ritmičarke uspješno su se nosile.

Ovaj puta rezultatski su bile bolje djevojke u B programu, koje su prvi dan natjecanja osvojile 2 zlatne medalje, no svakako treba istaknuti nastupe mlade, nove juniorke Tamare Artić u kategoriji koja je bila najjača na turniru.

Prvog dana natjecanja natjecalo se u B programu, a za Vindiju su nastupile Leona Pretković koja je osvojila među 29 natjecateljica u kategoriji juniorki B programa 14. mjesto, pre-juniorka Sara Crnčec je osvojila 1. mjesto među 10 natjecateljica 2006. godišta kao i naša najmlađa natjecateljica Paulina Tomašković, također 1. mjesto među 13 djevojčica 2009. godišta.

Drugi dan natjecanja nastupalo se u A programu. Tamara Artić, iako je prvi puta nastupala sa sva 4 rekvizita u višeboju kao juniorka, dokazala je i ovaj puta da je ‘dijamant koji treba brusiti’ te će kad uvježba svoj izuzetno težak program kandidirati za finala i na najvećim natjecanjima.

Obzirom da je Tamara trenutno među najmlađima, a glavnina konkurentkinja su bile 2 godine starije, iskusnije djevojke i na novi još neuvježbani program dosta je griješila no istakla se nastupom s obručem s kojim je dobila visoku ocjenu 15,000 i završila na 4. mjestu iza 2 grčkih predstavnica i Ruskinje, a ispred Španjolke koja je u višeboju osvojila 3. mjesto.

Natjecanje u višeboju Tamara je završila na 8. mjestu, s čunjevima je osvojila 7. mjesto, s trakom 9. mjesto te s loptom 16. mjesto među ukupno 28 natjecateljica.

Lara Domislović i Elena Košćak nastupale su u kategorji pre-juniors te su među 24 djevojke osvojile u višeboju 13. mjesto Domislović odnosno 19. mjesto Košćak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije