12. KUP Međimurske pastrve: ‘Klen’ iz Svete Marije drugi

U subotu, 15. travnja održana je 12. tradicionalna manifestacija i Kup u lovu pastrva umjetnim mamcima Međimurske pastrve. Treći puta za redom kup se održao u ekipnoj konkurenciji a glavni pokrovitelj bila je Zajednica za sportski ribolov Alpe-Adria Hrvatska. Pokrovitelji su bili i Općina Sveta Marija i Turistička zajednica Međimurske županije.

Organizator manifestacije bio je Sportsko ribolovni klub Klen Sveta Marija. Manifestacija se održava u cilju promocije ribolovnog sporta i ribolovnog turizma te gastronomske ponude riba na dijelu donjeg Međimurja. Tradicionalno se održava povodom blagdana Uskrsa.

Natjecanje je održano na salmonoidnoj vodi, drenažnom jarku, u Svetoj Mariji u vremenu od 10,00 do 14,30 sati dok se gastronomska ponuda odvijala u ribičkom domu Klena, organizatora manifestacije.

Sudjelovalo je 7 ekipa, ukupno 21 natjecatelj ili sveukupno sa sucima i organizatorima natjecanja sudjelovalo je 50 osoba.

Rezultati ekipno:
1. mjesto Športsko ribolovni klub Šoderica, Koprivnica
2. mjesto Sportsko ribolovni klub Klen, Sveta Marija
3. mjesto ekipa ST Varaždin iz Varaždia
4. mjesto Strbad Team iz Malog Bukovca
5. mjesto Zveza ribiških družin iz Maribora
6. mjesto Team Otpisani (iz više mjesta)
7. mjesto Croatia Lure Angler Team iz Malog Bukovca

U pojedinačnoj konkurenciji, nagrade za pobjednike sektora primili su:
1. mjesto Tomislav Lončarić, sektor A, ekipa ST Varaždin
2. mjesto Igor Mihalac, sektor B, ekipa Klen Sveta Marija
3. mjesto Danijel Kraljić, sektor C, ekipa Klen Sveta Marija

Nagrade su, uz pokrovitelje, donirale i trgovine ribolovnim priborom te brojne druge privatne firme. Dijelili su ih Matija Panić, predstavnik Zajednice za sportski ribolov Alpe-Adria Hrvatska, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek i predsjednik Klena, Antun Kedmenec.

Natjecanje u lovu pastrva umjetnim mamcima je specifična disciplina sportskog ribolova, u našem kraju ga zovemo blinkanje. U zadnjih nekoliko godina sve je popularnija disciplina.

U gastronomskoj ponudi manifestacije, koja se održavala u ribičkom domu Klena, posjetiteljima su se nudile pečene pastrve i pečene slatkovodne ribe. Manifestaciju je, natjecanje i gastronomiju kod ribičkog doma, posjetilo oko 500 osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije