Mumlek nakon pobjede u derbiju: Ako ćemo igrati ovako, ne bojim se nikoga

Veliku i važnu pobjedu odnio je NK Varaždin u lokalnom derbiju, što je bila velika prepreka na putu Varaždina na ulasku u 2. HNL. Stadion Slobde pružio je odličan dekor, skupilo se preko 1500 gledatelja, a ako se ubroji i ekipa na Tribini Istok, u obližnjem TTS-u, možda i blizu dvije tisuće.

> DERBI Varaždin svladao Međimurje pred 1500 gledatelja u odličnoj utakmici

Varaždin se od početka pokušao nametnuti na terenu, ali gosti su bili prilično opasni u prvom dijelu. Obrana Međimurja je djelovala vrlo sigurno, a Munivrana, Erić i Težak su prijetili prema naprijed. I Međimurje i Varaždin su bili ozlijeđeni, Kovačević nije mogao računati na iskusne Kristića i Režića, dok u sastavu Miljenka Mumleka nije bilo Vuka, Novoselca i Golika.

Presudio je bolji ulazak u drugo poluvrijeme domaćina, koji je ubacio u ‘višu brzinu’. Rastrčali su se Jertec, Drožđek, Kolarić, a ‘poentirao’ je bivši mladi reprezentativac Karlo Šimek, koji je još jesenas nosio dres Međimurja.

– Mislim da su gledatelji mogli biti zadovoljni, što je najvažnije, bio je to pravi derbi. Stekli smo važnu prednost u nastavku prvenstva, no idemo utakmicu po utakmicu – kazao je Šimek.

Varaždin na vrhu

Gosti su na kraju ostali kratki za jedan pogodak, a najbolju prigodu propustio je Erić, desetak minuta prije kraja, kada je iz blizine neobranjen pucao iznad gola. Na utakmici je bilo i podosta gostujućih navijača, a trener Kovačević nakon utakmice sportski je čestitao bivšem sugiraču Miljenku Mumleku i ekipi Varaždina.

– Stekao je ovime Varaždin određenu prednost, to nema sumnje. Ipak, igra se još mnogo utakmica, ima odličnih ekipa, trudit ćemo se iskoristiti svaku šansu koja nam se ukaže, i zakomplicirati borbu za vrh tablice – kazao je nakon utakmice Mario Kovačević.

Vrijedi spomenuti da je u ovom kolu Osijek poražen, pa je nakon ove utakmice Varaždin u prednosti tri boda pred Međimurjem i četiri pred Osijekom.

– Ima još puno do kraja, no ako ćemo igrati ovako borbeno, ja se ne bojim ni jednog protivnika. Srećom, imamo sad i sve veću širinu s ovim mladim igračima koji ulaze. No moramo biti disciplinirani do kraja, već na sljedećem gostovanju uzeti sva tri boda – istaknuo je Miljenko Mumlek, strateg Varaždina.

Nakon utakmice na velikom dobitku bili su i gledatelji. Utakmica možda nije ‘umirala’ od ljepote, ali borbenosti i uzbuđenja nije manjkalo. Tempo utakmice je bio prilično visok, bio je to pravi derbi, a i navijači i jedne i druge ekipe svoje su ljubimce na kraju nagradili velikim pljeskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije