DERBI Varaždin svladao Međimurje pred 1500 gledatelja u odličnoj utakmici

U derbi utakmici Varaždin je pred 1500 gledatelja svladao Međimurje, u jednoj od ključnih utakmica u borbi za ulazak u drugu HNL. Jedini pogodak na utakmici postigao je Karlo Šimek u 59. minuti, u odličnoj utakmici.

> Mumlek nakon pobjede u derbiju: Ako ćemo igrati ovako, ne bojim se nikoga

Veliki interes vladao je za derbi proljeća, u kojem su se sastali Varaždin i Međimurje, na ulazu na stadionu Slobode bili su redovi što se već dugo nije vidjelo. Varaždin ovog proljeća utakmice igra na stadionu Slobode, jer na stadionu Varteksa traju radovi uoči Europskog prvenstva U17.

Međimurje čvrsto u prvom poluvremenu

Susret je otvorio Dario Jertec slobnodnim udarcem, a potom u dva navrata gosti opasno prijete. U prvom dijelu domaćin je imao terensku dominaciju, ali se Međimurje vrlo uspješno branilo, i otvaralo se brzim kontranapadima.

Obrana Međimurja, predvođena stupovima Hranilovićem i Branilovićem je lagano oktlanjala sve ubačaje prema svojem kaznenom prostoru. Najbolju prigodu domaćin je tako imao na samom kraju, kada odličan Drožđekov prodor i ubačaj dolazi do Šafarića, na desetak metara, no njegov udarac je blokiran. Samo minutu kasnije Drožđek krasnim volejom puca malo ispod grede, a Dean Šafarić uspijeva ukrotiti njegov udarac.

Šimek riješio pitanje pobjednika

Na početku domaćin kreće agresivnije, a nakon kontranapada i dodavanja Kreisngera, Drožđek puca pored gola. Isti igrač je i odličnoj prigodi i pet minuta kasnije, kada je odlično primirio jedan ubačaj prsima, no ponovno puca pored gola.

Inicijativa domaćina urodila je plodom u 59. minuti, kada je Karlo Šimek strijelac za vodstvo domaćina. Akciji je prethodio udarac Čelića, koji vratar Međimurja odbija, a na loptu natrčava Šimek i ljevicom precizno posprema u mrežu gostiju.

Primljeni pogodak probudio je goste, koji su krenuli agresivnije prema golu Gavranovića. Najbliže pogotku bili su u 69. minuti, kada je Erić pokušao glavom, a naizgled bezopasan udarac je završio u stativi.

I onda najbolja prigoda na utakmici, u 79. minuti, kada je Erić promašio nemoguće. Sa samo šest-sedam godina je pucao pored gola. Samo minutu kasnije vatreno je i na drugoj strani, Kresinger je primio loptu na rubu kaznenog prostora, dodao do Antoleka, ali Antolekov udarac odlazi zamalo pored gola.

Do kraja gledamo napade Međimurja, ali rezultat se nije mijenjao. Velika i važna pobjeda Varaždina, u jednom odličnom susretu.

Varaždin – Međimurje 1:0 (0:0)

Varaždin, stadion Slobode. Gledatelja: 1500.

Varaždin – Gavranović, Conjar, Čelić, Jagačić, Martinaga, N. Šafarić, Šimek, Kolarić, Jertec (od 69. Antolek), Drožđek, Kresinger. Trener: Miljenko Mumlek.

Međimurje – D. Šafarić, Pajić, Branilović, Hranilović, Šimunić (od 73. Deglin), Oštrek, Sabol (od 88. Mat. Težak), Slunjski, Munivrana, Erić, Mar. Težak. Trener: Mario Kovačević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije