DERBI U subotu Varaždin – Međimurje, utakmica bi mogla odlučiti prvaka

U subotu nas očekuje veliki susjedski derbi trenutno prvoplasiranih ekipa 3. HNL istok – NK Varaždina i NK Međimurja iz Čakovca. Početak susreta je u 16:30 sati, na stadionu Slobode, radi renovacija na stadionu Varteksa.

Nekad su te ekipe snagu odmjeravale u 1. HNL, no različitim spletom okolnosti sada se susreću u trećem rangu natjecanja. Ipak, veliki su ulozi na stolu. Varaždin je okupio ove sezone ekipu s kojom cilja na sam vrh – pod vodstvom trenera Miljenka Mumleka zanimljiva, čak i kultna imena HNL-a kao što su Nikola Šafarić, Dario Jertec, Karlo Šimek i ostali odlučila su pokušati izboriti drugu ligu, dok s druge strane Međimurje uvijek ima tendenciju ka samom vrhu ljestvice.

Uz sve to, uvijek je taj lokalni derbi nosio i posebnu čar. Ovaj put ekipe su sa 36 bodova izjednačene na prvom i drugom mjestu i pobjednik ovog susreta mogao bi dobiti taj toliko potrebni dodatni impuls i vjetar u leđa potreban za osvajanje ovog natjecanja.

I s jedne i s druge strane mnogi igrači koji su nekad dijelili zajedničku svlačionicu. Jedan od Varaždinaca u Međimurju je i Dejan Slunjski, momadiz Seketina pokraj Varaždina, bivši Varteksovac.

– Da, bit će to pravi derbi, igraju dvije momčadi s vrha tablice. Iako nam nedostaje nekoliko bitnih igrača zbog kartona i sitnih ozljeda, doći ćemo se nadigravati i naravno da se nadamo pobjedi. – rekao je nezamjenjivi ‘motor’ ekipe Međimurja na proljeće Dejan Slunjski.

Podosta problema s ozljedama imaju i u taboru NK Varaždina, u kojem je nakon prošlotjedna pobjede u Bjelovaru, ipak malo bolje raspoloženje. No, i tamo vrlo slično razmišljaju, i također očekuju tvrdu i tešku utakmicu, ali i puni bodovni plijen.

Prvi susret dvaju ekipa na jesen, završio je s miroljubljivih 0:0. U odnosu na jesen, podosta promjena, Ivan Režić stup obrane Varaždina, završio je u Čakovcu, a nositelji igre Međimurja, Golik i Šimek, sada su u Varaždinu, a tada su bili u Međimurju.

– Poznajemo se iznimno dobro jer je većina nas u nekom razdoblju karijere dijelila svlačionicu. Prošlo kolo smo se vratili na pobjednički kolosjek i očekujem da nastavimo u istom tonu, prikažemo dobru igru i osvojimo sva tri boda koja bi nas ponovno malo odvojila na vrhu ljestvice – rekao je vezni igrač Varaždina Karlo Šimek.

Utakmica je na rasporedu u subotu u 16:30h na stadionu Sloboda.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije