FUTSAL U poluzavršnici Državnog prvenstva Ivančanke osvojile drugo mjesto

Poluzavršnica Državnog prvenstva Republike Hrvatske srednjih škola u futsalu za djevojke održana je 16. ožujka u dvorani Srednje škole u Ivancu.

Na Poluzavršnici su nastupile četiri ekipe koje su predstavljale četiri županije. Natjecanje se odvijalo u dvije skupine po dvije ekipe.

U skupini A bila je Srednja škola Koprivnica (Kopirvničko – križevačka županija) i Srednja škola Stjepan Ivšić, Orahovica (Virovitičko – podravska županija), a u skupini B Srednja škola Ivanec (Varaždinska županija) i Graditeljska škola Čakovec (Međimurska županija).

U utakmici skupine A je SŠ Koprivnica svaladala SŠ Stjepan Ivšić, Orahovica rezultatom 5:1, u utakmici skuine B je SŠ Ivanec svladala Graditeljsku školu Čakovec rezultatom 3:0.

Pogodke za Ivančanke su postigle Janja Čanjevac, Sandra Kuča i Paula Štefanek. Nakon toga uslijedile su burne utakmice za medalje.

Utakmica za 3. mjesto bila je između Graditeljske škole Čakovec i SŠ Stjepan Ivšić, Orahovica. Nakon neriješenog rezultata na kraju drugog poluvremena uslijedilo je izvođenje šesteraca te pobjeđuje Graditeljska škola Čakovec rezultatom 3:1 i osvaja 3. mjesto.

U finalnoj utakmici borile su se Ivančanke i Srednja škola Koprivnica. Utakmica je bila neizvjesna, uz puno prilika naših djevojaka koje nisu iskoristile.

Utakmica je završila rezultatom 0:0. Nakon prvog kruga izvođenja šesteraca, rezultat je ponovo neriješen te se morala odabrati jedna djevojka koja će ići dalje u izvođenje. U dramatičnoj završnici SŠ Ivanec je izgubila finale izvođenjem šesteraca rezultatom 4:3.

– To je za nas srebrna medalja zlatnog sjaja. Nismo se uspjele plasirati na Završnicu u Poreč, ali dobra stvar u cijeloj priči je što ni jedna djevojka nije 4. razred te će ista ekipa nastupiti na futsal natjecanju srednjih škola i iduće godine – istaknule su Ivančanke.

Za SŠ Ivanec su nastupile Sandra Kuča, Tea i Ena Hojsak, Izidora Juriša, Paula Štefanek, Sara Bratković, Janja Čanjevac, Mateja Marković, Veronika Žunar i Sara Rogina, voditeljica Stella Gotal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije